Osnovno o projektu ILO:

Međunarodna organizacija rada (ILO) je u februaru 2016. godine započela provedbu novog trogodišnjeg projekta koji finansira EU “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini” čiji cilj je poticanje održivog,  partnerski orijentisanog aktivnog tržišta rada na lokalnom nivou.

Projekat ”Partnerstvom do novih radnih mjesta” provodi UG Nešto Više  Sarajevo na teritoriji opštine Teslić u partnerstvu sa Opštinom Teslić koja dijelom sufinansira Projekat kroz angažman svojih službenika i resursa, te JU Srednja škola ”Nikola Tesla” Teslić, Udruženje šumarstva i prerade drveta ”INTERFOB” Banja Luka i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske biro Teslić. Ovim projektom se planiraju unaprijediti radne vještine  80 osoba sa područja Opštine Teslić i zaposliti najmanje 38 nezaposlenih lica uz poticaje koji će biti dodijeljeni putem javnog poziva.

Opšti cilj projekta je smanjenje stope nezaposlenosti na području opštine Teslić za 1%, dok su konkretni ciljevi projekta:

  • Smanjenje nezaposlenosti zapošljavanjem prekvalifikovanih i dokvalifikovanih osoba u skladu sa iskazanim potrebama poslodavaca sa područja Opštine Teslić;
  • Povećanje konkurentnosti nezaposlenih osoba sa područja Opštine Teslić;
  • Jačanje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje.

 

JAVNI POZIV za dodjelu podsticajnih sredstava za zapošljavanje i samozapošljavanje iz fonda projekta ”Partnerstvom do novih radnih mjesta”

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti