Praksa neprofesionalnog, jednostranog, propagandnog, netačnog i politički naručenog izvještavanja RTRS-a kada je u pitanju Teslić nastavlja se sa gotovo svakim prilogom sa područja naše opštine.

Takav slučaj je i sa prilogom o imovinskim odnosima vezanim za izgrađeni kružni tok na ulazu u Teslić. Iako je RTRS prethodno zatražio od Opštinske uprave Teslić stav vezan za tvrdnje Anđelka Cvijića vezano za okolnosti izgradnje kružnog toka na ulazu u grad, ovaj medij nije prenio niti jednu od činjenica koje je Opštinska uprava prezentovala novinarima RTRS-a, dakle bez prezentovanja stava druge strane, nego samo optužbe na račun Opštinske uprave i to čak ne iz usta pomenutog Cvijića nego komentarom novinara RTRS-a.

Činjenica je da je Anđelko Cvijić tužio ne samo Opštinsku upravu Teslić, nego i Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“, kao i izvođača radova preduzeće „M.G. Mind“ DOO iz Mrkonjić Grada, što su urednici i novinari RTRS-a izostavili, očigledno s namjerom iako su o tim činjenicama bili upoznati iz odgovora Opštinske uprave na postavljeni upit.

S obzirom da je Ministarstvo saobraćaja i veza nadležno i dalo građevinsku dozvolu za gradnju kružnog toka na magistralnom putu Banja Luka-Teslić-Doboj, za bilo kakvu eventualnu štetu nanesenu Anđelku Cvijiću izgradnjom kružnog toga, takođe je nadležno ovo ministarstvo i Javno preduzeće “Putevi RS”. RTRS potpuno zanemaruje ove činjenice i umjesto njih bavi se pitanjem prodaje imovine Anđelka Cvijića u čiji je posjed pomenuti ušao 2006. godine kupovinom od drugog lica, a na kojoj je bila bespravno izgrađena kuća koja je legalizovana godinu dana prije kupovine, to jest 2005. godine.

Regulacioni plan na koji se Cvijić poziva u prilogu RTRS-a je iz 2012. godine koji nije kompletiran, te Opštinska uprava Teslić ni u kojem slučaju nije obavezna niti se obavezala da kupi njegovu zemlju i kuću, koju je on napustio i ne živi u njoj iako kao svi ostali posjedi u okolini kružnog toka ima uređen prilaz.

Dakle, Opštinska uprava Teslić koja je bila zadužena za pripremanje tehničke dokumentacije ni na koji način nije oštetila Anđelka Cvijića u procesu izgradnje kružnog toka, niti je uprkos ponudama prethodnog vlasnika te zemlje i zahtjevima Anđelka Cvijića dužna da kupi i zemlju i objekat izgrađen na toj zemlji, a što se vidi i iz odgovora Opštinske uprave iz 2003. godine prethodnom vlasniku kojim se ne prihvata njegova ponuda o prodaji zemlje. Sve ovo možemo potkrijepiti dokumentacijom.

Takođe smatramo da je skandalozna i ni sa čim potkrijepljena tvrdnja da Opštinska uprava na bilo koji način utiče vansudskim putem na tekući sudski postupak jer Opštinsku upravu po Zakonu u ovom sporu zastupa Republički javni pravobranilac, kancelarija zamjenika u Doboju.

Pisanje ovog demantija bi bilo izlišno da je RTRS prenio samo 3 rečenice odgovora koji je na upit o ovom slučaju ovom mediju dostavila Opštinska uprava Teslić, a zašto to nisu učinili i zašto već nekoliko godina izvještavaju iz Teslića na ovakav način i ignorišu bilo kakve pozitivne vijesti ili dešavanja u ovoj opštini, neka građani prosude sami.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti