Odbornici SO Teslić danas su održali 9. redovnu sjednicu. Ovo skupštinsko zasjedanje uglavnom je bilo informativnog karaktera, a posebna pažnja je bila usmjerena na bezbjednosnu situaciju na području opštine.

Nakon sinoćnjeg demoliranja automobila odbornika Dijane Đekanović, sa ostavljenom porukom zabijenog noža u krov, odbornici SO Teslić su okarakterisali vrlo nepovoljnom i zabrinjavajućom bezbjednosnu situaciju na području opštine, jer je to samo jedan u nizu neželjenih i prijetećih događaja koji se dešavaju na odbornike vladajuće većine u lokalnom parlamentu. Đekanovićeva zajedno sa kolegama Draganom Nikolićem i Savom Radićem, kao predsjednikom, formirali su novi odbonički klub pod nazivom SNSD 1. Nezvanično se saznaje da je upravo to bio motiv za bušenje guma na automobilu Đekanovićeve. Ona ističe da i dalje ostaje član izvornog SNSD-a i da je kao prosvjetnog radnika ne interesuju nikakve direktorske fotelje, već da se za istupanje iz kluba odlučila zbog neprimjerenog atakovanja na nju od stranačkih kolega koje traje još od zadnjih izbora.

„Ja sam smatrala ako, dam ostavku na mjesto predsjednice Aktiva žena SNSD-a, da će to stati, međutim to je bilo još gore. Sada se na Aktivu žena SNSD-a javno iznosi ko sjedi sa mnom i pije kafu nije dobrodošao u SNSD. Sada ja postavljam pitanje da li ja tu treba da budem? To je postala stranka ogovaranja, tračanja, manipulacije sa ljudima i ja tu ne želim da budem.“ – rekla je Đekanovićeva.

Odbornici u SO Teslić jednoglasno su osudili čin koji je usmjeren prema porodici Đekanović, pa je stoga doneseno i nekoliko zaključaka koji će biti proslijeđeni svim nadležnim institucijama, kako na nivou lokalne zajednice i Republike Srpske, tako i na nivou BiH.

„Ono što je prvo i osnovno je da smo definisali probleme koji su se desili, druga stvar je da na neki način smo kao skupština odredili se o tome da ćemo osuđivati ovakve postupke, treća stvar je da se sve relevantne institucije daju na neki način svoj doprinos u rješavanju krivičnih dijela ne samo ovih koji su se desili u prethodnih deset mjeseci, nego i u prethodnom periodu.“ – naglasio je presjednik Skupštine opštine Teslić, Miroljub Letić.

Za načelnika Teslića Milana Miličevića je zabrinjavajuće da nema nikakvih rezultata istrage o ranije počinjenim krivičnim dijelima uništavanja imovine odbornika vladajuće većine, kao i prijetnji po život njihov i članova njihovih porodica. Zadnje dešavanje oko oštećenje automobila porodice Đekanović potvrđuje njegovo uvjerenje da se politika upetljala u institucije koje su nadležne za rasvjetljavanje ovakvih i sličnih događaja.

„Ono što je ovdje sasvim jasno da je politika umiješala prste i u istragu i u tužilaštvu i da je sprega nažalost lokalnih i državnih podzemlja i vlasti vidljiva na svakom koraku. Današnji istup tri odbornika SNSD-a iz kluba odbornika SNSD-a i formiranje novog kluba govori da ti ljudi više ne žele da trpe takav vid političke nekulture i torture koju sami doživljavaju i apelujem da se ovakav vid političke nekulture na svim nivoima vlasti u RS zaustavi.“ – rekao je načelnik Miličević

Ovo skupštinsko zasjedanje uglavnom je bilo informativnog karaktera jer je podnesen čitav niz informacija koje obrauđuju pitanja poreza na nepokretnosti, poslovanje privrednih društava, rad službe za informisanje, provedene aktivnosti u Novoj Borji, itd. Ono što je posebno važno za stanovnike Gornjeg i Donjeg Rankovića, Ruževića, Osivice, Rastuše, Čečave, Ukrinice, Gornje Radnje, Žarkovine i Vlajića jeste da je utvrđena cijena priključka na vodovodnu mrežu u iznosu od 850 KM, s tim da porodice poginulih boraca plaćaju 50% utvrđene cijene.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti