Sa prvim danima prolјeća započele su i razne aktivnosti na uređenju grada.

Trenutno najvise pažnje je posvećeno gradskom parku gdje je uređena zelena površina sa akcentom na popunjavanje praznog prostora uz staze i klupe čime je park dobio novi moderan izgled. Takođe je uređeno i dječije igralište, pristupna staza i sadržaj za najmlađe građane. Izvršiće se zamjena klupa u parku i gradu, kao i kanti za otpatke. Prostor oko fontane će se asfaltirati, a betonske površine amfiteatra će se ofarbati i promjeniti sjedišta.

Takođe, rekonstruisaće se se i urediti spomenik palim borcima iz II svjetskog rata.

Pored redovnog uređenja grada Gradski park je dobio i ukras u vidu velikih slova koja formiraju naziv Teslić sa simbolom srca koji će našem gradu dati jos ljepsi i zanimljiviji izgled.

Vanja Pajkanović, šef Odsjeka za odnose s javnošću i građanska pitanja istakla je da nadležno Odjeljenje Opštinske uprave i Javno preduzeće “Komunalac” realizuje aktivnost uređenja gradskog parka, dječijih igrališta, šetališta i drugih zelenih površina u gradu i mjesnim zajednicama.

“Opštinska uprava proteklih dana sprovodi niz aktivnosti uređenja grada. Posađeno je i jos uvijek se sadi preko 600 sadnica različitog drveća kao i brojne dekorativne žbunaste forme.
Pored toga opština je dobila i velika slova koja formiraju riječ Teslić uz simbol srca.
Slova su postavljena u gradskom parku i ovo će sigurno biti jedno od najljepših mjesta u našem gradu. Naravno na ovoj donaciji se zahvaljujemo preduzeću ANTENA NET” – rekla je Pajkanovićeva te dodala da je ovakav gest preduzeća ANTENA NET primjer domaćinskog ponašanja prema svom gradu koji treba da probudi svijest kod svih pojedinaca da svaki dan vodimo računa o našem gradu.

Direktor prodaje ANTENA NET, Jelena Rodić-Slijepčević rekla je da njihovo preduzeće kao društvena odgovorna kompanija poklanja svojim sugrađanima i gradu ovaj moderan i prepoznatljiv natpisi time pridružuje Teslić opštinama i gradovima u okruženju.

“Želimo da naši sugrađani znaju da u Tesliću postoji kompanija koja dizajnira i proizvodi vrhunske LED displeje i da smo jedini takvi u jugoistočnoj Evropi. Zapošljavamo čitav tim stručnih, sposobnih i mladih ljudi koji vrhunskom tehnologijom stvaraju odlične LED priče u reprezentativnom objektu pomoću vrhunske opreme. Zaista nam je zadovoljstvo učestvovati u razvoju lokalne zajednice i Republike Srpske i svakako ćemo taj trend nastaviti i u narednom periodu” – rekla je Jelena Rodić -Slijepčević.

Kompanija ANTENA NET doo iz Teslića od 2007. godine se bavi proizvodnjom led displeja i uspješno je dizajnirala i stvorila vlastiti brend pod nazivom „BELGRAND“.
BELGRAND displeji su proizvodi visoke tehnologije,sastavljeni u BiH od specijalizovanih komponenti dizajniranih po idejnim rješenjima u Kini.

Ono što ih izdavaja od drugih displeja je to što ima potpuno pouzdan i dugotrajan rad,vrhunski kvalitet slike,brzu isporuku uz konkuretnu cijenu.

Uspješno su završili mnogo projekata u BiH i zemljama u okruženju, Srbija,Hrvatska,Crna Gora,Austrija,Njemačka,Švajcarska i Slovenija.

Popularnost i kvalitet BELGRAND displeja je izrazito porasla u prošloj godini u zemljama regiona tako da su sada u fazi otvaranja firme u Srbiji.
Rado se odazivaju svakoj akciji koja se tiče razvoja lokalne zajednice i Republike Srpske.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti