Na osnovu Obavješenja Ministarstva prosvjete i kulture  broj 07.041/052-1552-7/20 od 16.03.2020. godine, te uočenih neujednačenosti u postupanju osnovnih škola sa područja Opštine, Opštinski štab za vanredne situacije dostavlja Uputstvo  za postupanje prilikom evidentiranja djece dorasle za upis u prvi razred SVIM OSNOVNIM ŠKOLAMA SA PODRUČJA OPŠTINE TESLIĆ.

Sve osnovne škole sa područja Opštine  koje vrše upis djece u prvi razred dužne su da obavjeste roditelje čija su djeca dorasla za upis (rođeni 2014. godine i starija koja nisu do sada upisana) o terminu upisa, i to putem zvanične internet stranice ili obavještenja koje treba da bude istaknuto na vidnom mjestu na školi ili na drugi način, izuzev ličnog kontakta.

U obavještenju je potrebno navesti kontakt brojeve telefona i vremenski period u kome se roditelji mogu javiti i dati potrebne podatke. Podaci koji su neophodni za upis djeteta su: ime i prezime djeteta i JMB, imena roditelja, datum i mjesto rođenja djeteta, adresa prebivališta, broj kontakt telefona roditelja.

Dokumentaciju za upis roditelji nisu obavezni dostavljati dok traje vanredna situacija. Termine testiranja ne treba zakazivati do dalje informacije Ministarstva prosvjete i kulture.

Kada škole sačine spiskove djece za upis u prvi razred potrebno je da iste dostave u Opštinsku upravu koja će pripremiti rodne listove i iste dostaviti školama. Takođe je potrebno da u saradnji sa MUP RS PS Teslić na isti način pribave se i uvjerenja o prebivalištu.

KOMADANT ŠTABA

Milan Miličević

26.03.2020. – УПУТСТВО ШКОЛАМА ЗА ПОСТУПАЊЕ ПРИЛИКОМ ЕВИДЕНТИРАЊА ДЈЕЦЕ

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti