U okviru IFC Projekta „Mikrofinansije u Bosni i Hercegovini“, na Vlašiću je održan dvodnevni trening za savjetnike Resursnih centara u Bosni i Hercegovini (HUB). Edukaciji su prisustvovali savjetnici iz opština Gradačac, Teslić i Stari Grad Sarajevo te kao gosti, predstavnici Opštine Kiseljak i Gradske uprave Zvornik.

Trening je imao za cilj unapređenje ličnih prezentacijskih i pregovaračkih vještina i osposobljavanje savjetnika da efikasnije upravljaju svojim vremenom i stresom. Obuke je realizovala kompanija sa višegodišnjim iskustvom u pripremi i pružanju ovog vida edukacije. Trening na Vlašiću nadopuna je prethodnim edukacijama gdje je fokus bio na stručnom aspektu znanja i vještina potrebnih za efikasno pružanje usluga finansijskog savjetovanja.

Ovakva vrsta treninga umnogome će doprinijeti kvalitetnijoj usluzi koju želimo pružiti klijentima koji dođu po savjet u našu opštinu. Građani se teško odlučuju doći po savjet i pomoć kada su u finansijskom problemu ali od našeg pristupa njima, načina razgovora i prezentacije usluge koju nudimo, ovisi dolazak svakog novog klijenta“ istakla je jedna od polaznica treninga.

Projekat Mikrofinansije u Bosni i Hercegovini ima za cilj produbljivanje usluge finansijskog savjetovanja građana BiH i širenje finansijske pismenosti u našoj zemlji. Provodi ga Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke uz podršku Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti