Svečanim okupljanjem u Sportskoj dvorani „Radolinka“, a zatim i defileom ulicama Teslića, sinoć su se maturanti dvije teslićke srednje škole oprostili od svojih srednjoškolskih dana. Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, koji je prisustvovao ovom događaju, rekao je da sportska dvorana, koja je hram sporta i mladosti i u ovom slučaju ispunjava svoj puni efekat.

„Ovo je već postala tradicija da ovdje u dvorani organizujemo ispraćaj maturanata i mislim da je to najljepši način da oni krenu u neku novu etapu svog života. Mi kao Opštinska uprava i nadležna odjeljenja smo uvijek tu da im izađemo u susret i zajedno sa srednjim školama budemo oni koji organizuju ovakav skup i naravno da nagradimo one koji su najbolji.“ – rekao je Miličević.

Miličević je dodao da svima želi puno uspjeha u životu i radu.

„Ja im svima želim puno uspjeha u životu i radu i nadam se da će biti bolji nego mi njihovi roditelji, generacije koje su prije njih stvarali Republiku Srpsku i nadam se da će živjeti u nekom puno boljem i kvalitetnijem vremenu nego mi“ – istakao je Miličević.

Prema riječima direktora javne ustanove Srednjoškolski centar „Jovan Dučić“, Dejana Pozderovića, ispraćeno je 189 maturanata iz osam odjeljenja od čega su tri odjeljenja gimnazije, jedno odjeljenje ekonomskih tehinčara, trgovačkih tehničara, ugostiteljsko-kulinarskih tehničara, jedno odjeljenje konobara-kuhara i odjeljenje trgovaca.

Direktor srednje škole „Nikola Tesla“ Teslić, Veljko Jotanović, rekao je da mu je veliko zadovoljstvo što je direktor škole koja ispraća 40. generaciju maturanata.

„Zaista mi je velika čast što sam direktor škole koju je ove godine završilo 174 učenika, među kojima imamo značajne rezultate sve do republičkog i državnog nivoa. Malo koja generacija je bila uspješna kao ova i to mi je posebno zadovoljstvo. Ova škola školuje učenike u pet trogodišnjih zanimanja i pet četverogodišnjih zanimanja“ – poručio je Jotanović.

Učenik generacije škole „Jovan Dučić“ je Monika Gotovac koja je završila gimnaziju, a škole „Nikola Tesla“ Stefan Petrović (tehničar drumskog saobraćaja).

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti