U cilju pravilnog i objektivnog informisanja sportista i svih ljubitelja sporta naše opštine Odjeljenje za društvene djelatnosti objavljuje saopštenje za javnost a vezano za dezinformacije u vezi Fudbalskog kluba ”Mineral” Banja Vrućica.

Opštinska uprava Teslić ima jednak tretman prema svim sportskim organizacijama sa područja naše opštine. Sredstva namijenjena za sufinansiranje programa sportskih organizacija se dodjeljuju na prijedlog Stručnog savjeta za sport koji je izabran od strane Skupštine opštine Teslić 02.03.2017. godine. Prema Odluci o reprezentativnosti sportskih organizacija u opštini Teslić za 2017. godinu FK ”Mineral” je svrstan u II kategoriju reprezentativnosti u sklopu koje se za njega izdvaja najviše sredstava tj. 25.000 KM. Ova sredstva su u potpunosti isplaćena za proteklu 2017. godinu.

Sredstva svim sportskim oragnizacijama se uplaćuju linearno tj. u skladu sa prilivom sredstava u budžet opštine. Trenutno se Fudbalskom klubu ”Mineral”, kao i većini ostalih sportskih kolektiva duguju tranše za januar i februar 2018. godine jer je u toku donošenje Odluke o raspodjeli budžetskih sredstava namijenjenih za sufinansiranje sportskih organizacija opštine Teslić u 2018. godini.

U toku je prljava kampanja usmjerena protiv Opštinske uprave Teslić vezana za, navodnu, nemogućnost učestvovanja u manifestaciji ”Veče sporta i izbor sportista 2017”. Odjeljenje za društvene djelatnosti je svojim dopisom od 20.11.2017. godine tražilo od svih, tj. od 24 sportske organizacije da dostave svoje prijedloge za izbor najuspješnijeg sportiste i ostalih sportista po granama sporta. Načelnik odjeljenja je dva puta u neposrednom razgovoru o ovome obavijestio predsjednika Upravnog odbora kluba gospodina Slađana Čovića i pozvao ga da fudbaleri i predstavnici kluba uzmu učešća u ovoj manifestaciji, posebno zbog činjenice da je te večeri posthumno uručeno priznanje iznenada preminulom treneru FK ”Mineral” Mladenu Pavloviću.  Predsjednika Upravnog odbora FK ”Mineral” je u više navrata pozivao da učestvuje u ovoj manifestaciji i član Organizacionog odbora Pero Nikolić, što je on odbijao uslovljavajući to nekim nerealnim zahtjevima.

Bahatost uprave FK ”Mineral” se najbolje ogleda u činjenici da su iz Uprave kluba izbacili predstavnika opštine Teslić, iako ona izdvaja značajna novčana sredstva za finansiranje kluba. Bez obzira na gore navedeno, opština Teslić će i dalje pomagati ”Mineralu” jer ne želi da mladi ljudi budu kažnjeni zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca. Koliko poštujemo ”Mineral” najbolje svjedoči činjenica da je Kuglaški klub proglašen najboljom sportskom organizacijom opštine Teslić u 2017. godini a trener Kuglaškog kluba ”Mineral” najboljim trenerom u 2017. godini.

 

Načelnik odjeljenja
Željko Perišić

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti