TESLIĆ, 02. JUN – Opštinska uprava Teslić u cilju tačnog informisanja javnosti demantuje niz netačnih izjava iznesenih od strane direktora ZTC Banja Vrućica prema Opštinskoj upravi  povodom zahtjeva za izmjenu regulacionog plana Zdravstveno turističkog centra.

Apsolutna je neistina da Opštinska uprava ne želi dati dozvolu za gradnju ZTC Banja Vrućica, kao što direktor te ustanove tvrdi, nego se radi o izmjeni regulacionog plana, za koju sam ZTC nije ispoštovao neophodne procedure niti dostavio potrebnu dokumentaciju.

Izmjene regulacionog plana donosi Skupština opštine Teslić, a ne načelnik opštine ili načelnik odjeljenja, a procedura izrade plana minimalno traje 6 mjeseci. Ta procedura važi za sve, pa i zašto ne bi važilo i za ZTC ili zašto bi ZTC bio izuzetak?

Nakon te procedure daju se lokacijski uslovi i građevinska dozvola, tako da je neistinita tvrdnja direktora ZTC da su bilo kakvi radovi mogli početi u ovoj građevinskoj sezoni, jer je ZTC svoj zahtjev sa nepotpunom dokumentacijom podnio u aprilu, a nakon opomene tek juče je dostavljena dopuna zahtijeva, po kojem se postupa u najkraćem mogućem zakonskom roku.

Pravila oko izrade prostorno planske regulisana su Zakonom o uređenju prostora i građenju, a sve mimo toga predstavljalo bi krivično djelo!

Sve ovo bi trebalo biti poznato direktoru ZTC, što dovodi u sumnju da su njegove neargumentovane tvrdnje iznesene iz izuzetno maliciozne političke namjere, pogotovo ako imamo u vidu da je 2014. ZTC takođe mijenjao regulacioni plan za izgradnju otvorenih bazena i prolaza između hotela, prilikom čega je Opštinska uprava maksimalno brzo sprovela proceduru izmjene plana, što je i najbolji dokaz da nije tačna tvrdnja direktora ZTC da mi opstruišemo rad Banje Vrućice.

Opštinska uprava Teslić stoji na raspolaganju Zdravstveno turističkom centru Banja Vrućica za svaki vid saradnje i pomoći, ali u okviru zakona. U cilju što bolje saradnje ispred kabineta načelnika opštine je dva puta u protekloj godini upućivan poziv na razgovor o zajedničkim temama i planovima, na koje ZTC nikad nije čak ni odgovorio.

Sve to navodi na zaključak da ako postoji opstrukcija, ona nije od strane Opštinske uprave, te ovim putem ponovo direktoru i ZTC upućujemo poziv na saradnju po ovom i svim drugim spornim pitanjima, ali molimo da se suzdrže od politički motivisanih neutemeljenih javnih polemika i u ovom slučaju javnog prozivanja Opštinske uprave samo zato što je postupila po Zakonu i propisima.

 

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje

Nikola Stokić

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti