Načelnik opštine Teslić Milan Miličević danas je obišao radove na rekonstrukciji područne Osnovne škole ”Stevan Dušanić” u Gornjem Buletiću. Izvode se radovi na potpunom unutrašnjem uređenju kao i zamjeni krovne konstrukcije, prozora, vrata i termoizolacione fasade.
Načelnik je rekao da su projektom “Jačanje uloge mjesnih zajednica” na području naše opštine na više lokacija radovi u toku.
“Ovaj dio projekta se odnosi na vanjsko i untrašnje uređenja škole na Gornjem Buletiću udruženim sredstvima budžeta Opštine Teslić, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija – UNDP, odnosno Vlade Švajcarske i Švedske kao i sredstvima Ministarstva prosvjete i kulture RS. Završetkom radova napraviće se bolji uslovi za boravak i rad učenika i nastavnika. Rok za završetak radova je 45 dana i mislim da će biti ispoštovan od strane izvođača. U međuvremenu, đaci koji idu u ovu školu će u tom periodu nastavu pohađati u Pribiniću. Sa prevoznikom smo dogovorili i prevoz đaka do škole u Pribiniću” – rekao je Miličević.
Ostali projekti podrazumijevaju i rekonstrukciju škole u Ugodnoviću koja je već uveliko u toku, rekonstrukciju ambulante u Donjem Buletiću, kružni tok i uređenje centralnog dijela Pribinića i djelimičnu rekonstrukciju društvenog doma u Čečavi.
Brane Jovičić direktor škole “Stevan Dušanić” u Pribiniću rekao je da će nakon rekonstrukcije škole djeca i nastavnici imati mnogo bolje uslove za rad.
“Školu pohađa 21 učenik. Djeca kad se vrate u učionice će biti oduševljena novim ambijentom, a do tada će nastavu pohađati u školi u Pribiniću” – rekao je Jovičić.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti