Obavještavamo sve zainteresovane građane da će se u prostorijama Društvenog centra Teslić (zgrada gradskog bioskopa, gornji sprat), na dane 14.12.2023 i 15.12.2023, održati edukativne radionice na teme „Podrška mentalnom zdravlju mladih“ i „Edukacija o prekomjernom korištenju društvenih mreža i interneta i uticaj na djecu“.  Radionice organizuje Društveni centar Teslić u sklopu projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH-faza II“ kojeg provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija-UNDP u saradnji sa opštinom Teslić.

Učešće na radionicama je besplatno.

  1. PODRŠKA MENTALNOM ZDRAVLJU MLADIH

    14.12. (četvrtak) u 10:00h, predavač: Snježana Ivanović – Udruženje građana psihološko savjetovanje „Alba“ Banja Luka

    Cilj ove radionice je da se mladima ukaže na značaj brige o mentalnom zdravlju. S obzirom na to da je anksioznost problem koji pogađa najveći broj mladih, kroz radionicu će se poseban fokus staviti upravo na problem anksioznosti.

  2. EDUKACIJA O PREKOMJERNOM KORIŠTENJU DRUŠTVENIH MREŽA I INTERNETA I UTICAJ NA DJECU

15.12. (petak)  u 10:00h, Predavač: Dajana Kovačević – Udruženje građana psihološko savjetovanje „Alba“ Banja Luka

Cilj radionice jeste da se mladima predstavi negativan uticaj pretjeranog korištenja društvenih mreža na mentalno zdravlje. Takođe, radionica će se baviti i pitanjima cyberbullying-a, online sigurnosti, virtuelne stvarnosti kao i načinima prevazilaženja negativnog uticaja na mentalno zdravlje.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti