Opština Teslić obavještava sve zainteresovane predstavnike civilnog društva da će se u sali Skupštine opštine Teslić   u  Karađorđevoj ulici br. 1, ll sprat (iznad Biroa za zapošljavanje), dana 11. septembra 2017. godine, sa početkom u 10:00 časova, održati prezentacija i upoznavanje sa  projektom Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD.  Tada će biti predočene na razmatranje sljedeće teme za predstojeći javni poziv organizacijama civilnog društva za dostavu projektnih prijedloga u sklopu projekta ReLOaD:

 1. Zaštita životne sredine
  • Unapređenje energetske efikasnosti i podrška aktivnostima koje doprinose smanjenju zagađenja životne sredine

 

 1. Socijalna inkluzija
  • Poboljšanje položaja marginalizovanih kategorija stanovništva
  • Promocija i podrška za preduzetništvo marginalizovanih grupa

 

 1. Mladi
  • Unapređenje volonterizma mlade populacije

 

 1. Kultura i sport
 • Stvaranje ambijenta za razvoj sporta i rekreativnih aktivnosti
 • Unapređenje sadržaja i raznovrsnosti kulturnih dešavanja

 

Ovaj projekat ukupne vrijednosti 10 miliona evra je finansiran od strane Evropske unije i implementira ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Pored  Bosne i Hercegovine se realizuje u još 5 država Zapadnog Balkana. Specifični cilj ovog projekta je jačanje partnerstava lokalnih vlasti i civilnog društva na području Zapadnog Balkana.

Opština Teslić je jedna od 10 opština i gradova Bosne i Hercegovine koja je odabrana za provođenje ovog projekta tokom perioda  2017-2020.

Nakon prezentacije projekta i sticanja uvida u sve elemente predstojećeg  javnog poziva Opštine Teslić za organizacije  civilnog društva, obavještavamo vas da će se na istom mjestu predstaviti rezultati socio-ekonomske analize koja se radi u okviru izrade Strategije razvoja opštine Teslić 2018-2023.

Sve dodatne informacije u vezi sa održavanjem prezentacije projekta možete dobiti u prostorijama Opštine Teslić, kancelarija 8A- Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije , ili pozivom na broj  053 411 552.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti