Načelnik opštine Teslić Milan Miličević potpisao je danas ugovore za stipendiranje sa 97 novih studenata.

Ukupan broj stipendija koje dodjeljuje Opština Teslić zajedno sa stipendijama za učenike srednjih škola sa kojima će naknadno biti potpisani ugovori će iznositi oko 270 stipendija za 2018. godinu.

Miličević je istakao da će i ove godine iz budžeta biti izdvojeno preko 250.000KM za stipendiranje studenata.

„Ove godine po prvi put sa novim pravilnikom imamo nekoliko novih situacija, novih izmjena u smislu da će deficitarna zanimanja biti nešto što će u narednom periodu biti stipendirano, tako je i ove godine. U dogovoru sa privrednim savjetom opštine Teslić označena su deficitarna zanimanja nakon detaljne analize sa privrednicima. Radi se o zanimanjima u kožarskoj, obućarskoj, tekstilnoj, drvnoj industriji, kao i u IT tehnologijama. Takođe, kao što je i ranije bio slučaj, studenti iz kategorije porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije dobijaju stipendije po automatizmu, vukovci i učenici generacija takođe ” – rekao je Miličević i poželio svim studentima uspješno školovanje.

Stipendisti kažu da će im stipendija mnogo značiti i olakšati školovanje.

Nevena Reljić, student druge godine novinarstva i komunikolgije u Banjoj Luci kaže da je ovo prvi put da dobija stipendiju i da će bez obzira na iznos stipendije ona svakako rasteretiti budžet njenih roditelja.

Marija Đukarić, student treće godine beogradske bankarske akademije, ističe da će joj stipendija dobro doći u daljem školovanju i da se nada da će opravdati ukazano povjerenje.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti