Majke sa troje i više djece u opštini Teslić, uskoro će pri kupovini moći da ostvarajuju dodatne popuste uz “Ponosnu karticu 3+”. Opština Teslić je poslije grada Banja Luke i Opštine Laktaši, prva opština u Republici Srpskoj koja će pristupiti projektu “Ponosne kartice 3+”, zahvaljujući potpisivanju ugovora između fondacije “Za život”, koja je nosilac projekta i načelnika opštine Teslić Milana Miličevića.

„Veliko mi je zadovoljstvo da smo danas imali priliku da potpišemo sporazum između Opštine Teslić i fondacije „Za život“ u projektu „Ponosne kartice 3+“. Opština Teslić je jedna od onih opština koja je među prvima izrazila spremnost za ovaj projekat. Sve mjere koje se preduzimaju na lokalnom i na svim drugim nivoima, a koje se odnose na razvoj porodice i porodičnih vrijednosti, rađanje naše djece su mjere koje imaju svog smisla, ali čini mi se da je ovo prva velika, ozbiljna i sasvim drugačija vrsta poštovanja prema rađanju, prema našoj djeci i narednim naraštajima, kao i kultu porodice koja je svima nama broj jedan u životima. Ponosan sam zaista što smo ušli u ovaj projekat i učinit ćemo sve da on bude ispromovisan i da uspije.“ – rekao je Miličević.

Dr Dragan Dakić, predsjednik Upravnog odbora fondacije „Za život“ kaže da je zahvalan lokalnoj zajednici koja je pružila podršku kako bi se ovaj projekat realizovao.

„Što se tiče dinamike realizacije ovog projekta u Tesliću, mi očekujemo da će on ići zaista zadovoljavajuće na radost naših budućih korisnica i korisnika s obzirom da imamo podršku sa vrha ove lokalne zajednice, odnosno Opštine Teslić, na čemu smo posebno zahvalni načelniku opštine. Podjela kartica kako je dogovoreno je očekivano da bude krajem avgusta ove godine. Naravno, zavisit će od toga u kom obimu ćemo do tada uspjeti da pokrijemo potrošačku korpu i druge elemente koji su zanimljivi za krajnje korisnike. Nosioci „Ponosne karice 3+“ moći će da ostvare popust prilikom kupovine roba i usluga kod privrednih subjekata koji rade na teritoriji opštine Teslić, koji budu željeli da uđu u ovaj projekat. Takođe kartica važi za cijelu teritoriju Republike Srpske, ali dogovoreno je sa partnerima iz Čačka da važi i za Srbiju. Prilikom kupovine roba i usluga ponosne majke ostvaruju popust u procentu koji se dogovara između fondacije i privrednog subjekta.“ – rekao je Dakić.

Projektom je predviđeno da kartice glase na majku, staratelja ili nekog od ukućana. Uslov za dobijanje kartice je da je bar jedno od troje ili više djece maloljetno.

“Zamišljeno je da „Ponosna kartica 3+“ prvenstveno glasi na ponosne majke na kojima leži najveći teret podizanja i odgajanja djece, međutim u skladu sa okolnostima moguće je i da kartice glase na druga lica, odnosno staratelje. Kriterijum za ostvarivanje kartice je da je najmanje jedno od troje ili više djece maloljetno.” – izjavio je Boris Tubić, predsjednik fondacije “Za život”.

U Srbiji su uštede na godišnjem nivou za višečlane porodice po ovom osnovu oko 1000 evra, a prema preliminarnim istraživanjima u Srpskoj bi to trebalo da bude i više od 2000 KM, pojasnili su u fondaciji.

VIBER GRUPA “PONOSNA KARTICA 3+”:
https://invite.viber.com/…

Kontakt osoba: Biljana Kasapović (lokalni koordinator)
Telefon: 053/411-534 (Odjeljenje za privredu i poljoprivredu)

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti