Juče je počela s radom četvrta redovna sjednica Skupštine opštine Teslić na čijem su se dnevnom redu našle 53 tačke, a među najznačajnijim odlukama koje su usvojene su prijedlog Programa dodjele podsticajnih sredstava u poljoprivredi za ovu godinu, prijedlog Programa prostorno-planske dokumentacije za 2021. godinu, te Program zajedničke komunalne potrošnje za ovu godinu.
Usvojen je niz odluka o pristupanju izradi regulacionih planova koje je skupštinska većina iz prethodnog saziva blokirala i onemogućila izgradnju više poslovnih i stambenih objekata u Tesliću.
Odbornici su jednoglasno donijeli Odluku o nagradama i priznanjima povodoma Dana opštine Teslić. Zlatna plaketa „6. april“ dodijeljena je svjetski poznatom matematičaru Nebojši Đuriću, srebrna plaketa doktoru Stojanu Smiljaniću i posthumno Novi Miškiću, dok će zahvalnicu dobiti Miroslav Miki Stojnić, Škola fudbala „Proleter“ i Slavoljub Petričević.
Odbornici su informisani i o naredbi o nesprovođenju istrage protiv načelnika Teslića Milana Miličevića koju je 18. januara donijelo Okružno javno tužilaštvo u Doboju. Naime, skupštinska većina iz prošlog saziva tražila je zaključkom od dobojskog tužilaštva da ispita eventualne zloupotrebe prilikom izvršenja budžeta opštine za 2019. godinu. Tužilaštvo je utvrdilo da je načelnik radio u skladu sa zakonom te da nije bilo zloupotreba, a prijava prethodne skupštinske većine je odbačena.
Četvrta sjednica SO Teslić biće nastavljena danas od 11 časova.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti