Na manifestaciji “Plodovi sela – Domaće je najbolje” koja je danas (09.08.2023.) održana u Tesliću, svoje poljoprivredne proizvode domaće radinosti iz Teslića i regije, predstavilo je ukupno 48 izlagača.
Na štandovima su izložene razne vrste proizvoda, kao i rukotvorine i suveniri koje su posjetioci sajma imali priliku da kupe, ali i saznaju više informacija o samoj poljoprivrednoj proizvodnji te turističkim potencijalima Teslića.
Načelnik opštine Milan Miličević rekao je da Teslić ima čime da se pohvali te da je na sajmu predstavljen samo dio potencijala u oblasti poljoprivredne proizvodnje, domaće radinosti i turizma.
On je naveo da Opštinska uprava podstiče poljoprivrednike finansijski ali i kroz edukacje te kapitalna ulaganja.
Organizatori manifestacije “Plodovi sela – Domaće je najbolje” su Opštinska uprava – Odjeljenje za privredu i poljoprivredu, Turistička organizacija i Kulturni centar Teslić.
Organizacija događaja podržana je u okviru Projekta „Promovisanje ekonomske diversifikacije u ruralnim područjima jugoistočne Evrope (SEDRA II) – Izgradnja kapaciteta lanaca vrednosti u poljoprivredi i ruralnom turizmu kroz promovisanje mogućnosti zapošljavanja” koji sprovodi SWG u partnerstvu sa GIZ.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti