Projektom “Socio-ekonomska podrška izuzetno ranjivim porodicama i lokalnim pružaocima socijalnih usluga u BiH“ u okviru koga se obezbjeđuje 140 plastenika u 16 gradova/opština u BiH, a koje finansira Vlada Njemačke , te sprovodi Njemačka nevladina organizacija Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), danas je načelnik Opštine Teslić, Milan Miličević potpisao Sporazum o partnerstvu sa Elmirom Bojadžićem, regionalnim direktorom ASB-a za jugoistočnu Evropu.
Sporazum naglašava saradnju Opštine i ASB-a u sprovođenju projekta u Tesliću gdje će se dodijeliti 10 plastenika veličine od 75-100 metara kvadratnih za socio-ekonomski ranjive porodice, a uz sufinansiranje Opštine Teslić.
Načelnik Miličević se zahvalio Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke i organizaciji ASB za projekat koji sprovodimo sa Centrom za socijalni rad.
“Radi se o projektu koji sufinansira Opština Teslić, ali većinski finansijer je ASB. Dodijeliće se deset kompletno opremljenih plastenika, čija je površina između 75 i 100 m2, a biće namjenjeni prije svega socijalno ugroženima sa evidencije Centra za socijalni rad, ali će tu takođe biti uključeno i nekoliko porodica djece sa posebnim potrebama koje se bave poljoprivredom. Dakle, jedan lijep projekat i siguran sam da će on pomoći ovim porodicama, ali će uz sve to biti i edukativan putem obuka i predavanja o načinu korištenja plastenika. Naravno, zahvaljujem se ASB-u i Vladi SR Njemačke i nadam se da ćemo ovu saradnju nastaviti novim projektima.“ – rekao je načelnik Miličević.
Elmir Bojadić, regionalni direktor ASB-a kaže da je ovo projekat Njemačke Vlade preko ministarstva vanjskih poslova SR Njemačke i to u 16 gradova i opština u BiH.
“Mi smo došli sa prijateljskim namjerama i po saradnji koju do sada imamo ovo neće biti poslednji projekat koji radimo zajedno. Kompletan projekat iznosi 440.000KM (za svih 16 opština) i vrlo je važno napomenuti sufinansiranje Opštine Teslić jer time omogućavamo da se projekat razvije. Zahvaljujem se gospodinu načelniku na saradnji i svima koji su učestvovali na ovom projektu.“ – rekao je Bojadić.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti