[av_heading heading=’Opština Teslić predstavila aktivnosti resursnog centra za promociju finansijske edukacije i pomoći prezaduženim građanima’ tag=’h2′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” admin_preview_bg=”][/av_heading] [av_slideshow size=’featured’ animation=’slide’ autoplay=’false’ interval=’5′ control_layout=’av-control-default’] [av_slide id=’9463′][/av_slide] [av_slide id=’9443′][/av_slide] [av_slide id=’9448′][/av_slide] [av_slide id=’9453′][/av_slide] [av_slide id=’9458′][/av_slide] [/av_slideshow] [av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”] U želji da što više lokalnih zajednica iz njihovog okruženja pruža usluge finansijske edukacije i pomoći prezaduženim građanima, Opština Teslić je organizovala predstavljanje svojih aktivnosti na projektu „Mikrofinansije u Bosni i Hercegovini“. Kao jedan od tri resursna centra, o finansijskoj edukaciji i prevenciji neželjenih zaduživanja, govorili su za predstavnike Opštine Tešanj, Razvojne agencije Žepče, te direktore srednjih škola iz Teslića.

O važnosti finansijske edukacije, prvenstveno mladih, iskustvima u finansijskom savjetovanju prezaduženih građana u opštini Teslić, te koristima projektnih aktivnosti za lokalnu zajednicu, na panelu su svoja iskustva predstavile Milijana Smiljanić i Dragana Evđenić, finansijske savjetnice iz Opštine Teslić.

U uvodnom obraćanju prisutnima, zamjenik načelnika Opštine Teslić Milovan Stanković, istakao je značaj ovog projekta za njihovu lokalnu zajednicu i želju da što više opština iz njihovog okruženja što prije započne sa pružanjem ove usluge.

U otvorenoj diskusiji, posebno je bilo izlaganje Veljka Jotanovića, direktora Srednje škole „Nikola Tesla“ iz Teslića, koji je iskazao punu spremnost da se finansijske edukacije održe za učenike škole na čijem je čelu.

Pohvalio bih aktivnosti ovog projekta i njegov značaj za našu lokalnu zajednicu a posebno za naše učenike koji će za godinu-dvije izaći iz školskih klupa i započeti neke svoje poslove. Oni trebaju biti finansijski edukovani i znati raspolagati svojim sredstvima, ali i načinima kako se najbezbolnije zadužiti.“ – podcrtao je direktor Jotanović.

Želju za skori početak pružanja usluge finansijske edukacije i pomoći prezaduženim građanima u svojim lokalnim sredinama, pokazali su predstavnici Opštine Tešanj i Razvojne agencije Žepče. Prvi rezultati, nakon serija obuka za savjetnike opština, očekuju se već za nekoliko mjeseci.

Projekat „Mikrofinansije u Bosni i Hercegovini“ provodi IFC, dio Grupacije Svjetske banke uz podršku Ambasade Švajcarske u BiH.[/av_textblock]

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti