Danas je u prostorijama Udruženja distrofičara Teslić održan okrugli sto na temu „Servisi podrške osobama sa invaliditetom“ koji se implemetira kroz projekat „Informatička obrazovanost osoba sa invaliditetom na području opštine Teslić“.

Projekat se realizuje u sklopu „Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD)“, koji finansira Evropska unija, a koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Okruglom stolu je prisustvovao i načelnik Opštine Teslić Milan Miličević koji je istakao kvalitetnu saradnju Udruženja distrofičara i Opštinske uprave.

„Saradnja Opštinske uprave sa Udruženjem distrofičara čitav niz godina je jako kvalitetna i na visokom niovu. Imamo dosta zajedničkih projekata, Opštinska uprava je uvijek na raspolaganju ovom i ostalim udruženjima. Danas smo iskoristili ovaj okrugli sto da razgovaramo o svim aspektima problema koje udruženja imaju i mislim da smo dosta konkretnih stvari o pravima i o budućim planovima danas stavili na dnevni red.” – rekao je Miličević.

Aleksandar Đurić, izvršni direktor Udruženja distrofičara Teslić ističe da je ovaj okrugli sto jedna od završnih aktivnosti projekta koji je započet još u decembru.

„Akcenat na sastanku je bio na servisu personalne asistencije, koji je jedan od ključnih servisa za samostalan život osoba koje imaju neku vrstu distrofije. Vrlo teško je realizovati taj servis jer je finansiranje personalne asistencije kompletno prebačeno na budžet lokalnih zajednica, gdje država ne učestvuje u finansiranju. Zato personalna asistencija nije zaživjela ni u jednoj opštini u RS.” – naglašava Đurić.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti