„Dijalog zajednice Teslić“ na kojem je učestvovalo 27 građana i građanki održan je 24. februara 2023. godine u Skupštinskoj Sali opštine Teslić.

Okupljeni predstavncie i predstavnice aktivnih organizacija civilnog društva, javnih institucija, i drugih društvenih aktera, koji svojim angažmanom svakodnevno utječu na bolji razvoj zajednice na dijalogu su razgovarali o zajedničkim prioritetima, problemima i izazovima u zajednici, kao i potencijalnim rješenjima koja mogu biti provedena u zajednici s konačnim ciljem jačanja povjerenja i društvene kohezije. Posebno je istaknuta važnost partnerstva i zajedničkog djelovanja, ne samo zbog uspjeha inicijativa, već i zbog snažnijeg zajedničkog utjecaja na riješavanje problema i razvoj zajednice.

Učesnici “Dijaloga zajednice Teslić” posebnu su pažnju posvetili idejama koje se tiču promocije i razvijanja omladinskog aktivizma, kulturnih dešavanja, uređivanja gradskog parka, centra za djecu sa poteškoćama u razvoju, sport, te uvezivanju i saradnji među akterima u lokalnoj zajednici.

„Dijalog zajednice Teslić“ realizovan je u okviru projekta „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“, koji finansira Evropska unija (EU), a zajedno provode EU, Ujedinjeni nacije u BiH, Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini i Vijeće Evrope.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti