Zbog izlivanja svih rijeka koje su prouzrokovane intezivnim padavinama, a zbog procjene da postoji opravdana opasnost za lјudske živote i imovinu, Načelnik opštine Milan Miličević i Krizni štab opštine Teslić donijeli su Odluku o proglašenju vanredne situacije.

Donesena je Odluka o obustavi odvijanja nastave u školama na području opštine Teslić.

Odvijanje nastave će biti odgođeno do dalјnjeg, a o njenom ponovnom početku učenici i nastavno osoblјe će biti obavješteni putem medija.

Služba za civilnu zaštitu, Javna preduzeća i Javne ustanove zadužene za zaštitu i spašavanje stavljene su u stanje pripravnosti.

Služba civilne zaštite je obezbijedila 500 vreća sa pijeskom koje će biti dostavlјane po pozivu na ugrožena mjesta, a krizne situacije se mogu prijaviti na broj telefona 053/431-451.

Prema saopštenju iz gradskog vodovoda, proizvodnja vode je otežana, a građani će zbog mogućih isklјučenja biti blagovremeno obavješteni. Takođe, moguće se redukcije u napajanju električnom energijom zbog kvarova na dalekovodima.

U pogledu prohodnosti saobraćajnica na području opštine Teslić, saobraćaj je obustavlјen na magistralnom putu M4 (Teslić – Doboj) u mjestu Vrela, regionalnom putu R473A u mjestu Crna rijeka, Kamenica, lokalnom putu Blatnica – Očauš u mjestu Klam, te je došlo do oštećenja većine lokalnih i nekategorisanih puteva i dijela mostova.

Krizni štab opštine Teslić je u stalnom zasjedanju, identifikovana su žarišta i prioriteti, na kojima će biti postavlјene vreće sa pijeskom, dok se sve raspoložive službe nalaze na terenu.

Pored toga, Služba civilne zaštite je izdala Upozorenje kojim se upozorava stanovništvo koje živi ili se kreće u blizini svih vodenih tokova, naročito pored rijeka i većih potoka, da obrati pažnju na sigurnost prilikom kretanja uz vodene tokove i da se na kriznim mjestima ne zadržava, kako bi se izbjegle neželjene situacije.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti