Obavještavaju se registrovani poljoprivredni proizvođači, mala i srednja preduzeća ili zadruge sa uspostavljenom mrežom kooperanata a koji se bave proizvodnjom, preradom, skladištenjem ili plasmanom svježih poljoprivrednih proizvoda, da su otvorena dva javna poziva projekta Evropske unije EU4AGRI za interventne mjere i finansijske podrške u poljoprivrednoj proizvodnji.

  1. Projekat od 3,9 miliona KM, za nabavku mineralnih đubriva, sistema za navodnjavanje i orošavanje i podršku nabavke sistema za zasjenjivanje.

Prijave se mogu podnijeti od 03.10 2022. godine do 12.10.2022. do 17 časova.

Prijave se podnose isključivo putem elektronskog sistema dostave prijava https://javni poziv.undp.ba/

Dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti putem formulara za pitanja na web stranici projekta https://eu4agri.ba/postavi-pitanje u periodu od 03.10.2022. do 12.10.2022. godine.

  1. Projekat od 6,5 miliona KM, za podršku malim poljoprivrednim gazdinstvima u BiH.

Kroz ovaj javni poziv Evropska unija će podržati mala poljoprivredna gazdinstva kako bi pokrenuli nove ekonomske i socijalne aktivnosti za svoje izvore prihoda ili doprinijeti unapređivanju kvaliteta života u ruralnim područjima.

Prijave se mogu podnijeti od 27.09.2022. do 21.11.2022. godine do 17 časova.

Navedeni potencijalni korisnici finansijske podrške svoje prijedloge za finansiranje podnosit će direktno jedinici lokalne samouprave u formi koncept projektnih prijedloga dok će jedinica lokalne samouprave objediniti sve pristigle koncept projektne prijedloge i dostaviti u jednoj prijavi prema EU4AGRI projektu, putem online sistema za podnošenje prijava, https://javni poziv.undp.ba/.

Više informacija o ovom Javnom pozivu svi zainteresovani moći će saznati putem zvanične web stranice projekta www.eu4agri.ba.

Početne informacije o oba projekta možete dobiti putem telefona 053/411-534,     Odsjek za poljoprivredu.

 

Odjeljenje za privredu i poljoprivredu

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti