U sklopu projekta Opštinske uprave Teslić i njemačke organizacije HELP na gradskoj plaži postavljen je čitav niz novih sadržaja koji će Teslićanima u vrućim ljetnim mjesecima omogućiti ljepši i potpuniji ugođaj i ambijent na jednom od omiljenih mjesta za okupljanje i rekreaciju u našem gradu. Postavljeni su setovi stolića sa ležaljkama, klupa za sjedenje sa stolićima, ugaone garniture sa stolom, dječije igraonice sa pjeskom, u obliku broda i automobila, zatim dječije klupe za sjedenje sa povezanim stolom, držač za parkiranje bicikla, table za sjedenje na betonskom zidu, šank sa stolicama i drugi sadržaji.
Prema riječima načelnika opštine Teslić Milana Miličevića, riječ je o malom opštinskom projektu u okviru implemntacije projekta Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2021-2022 u kojoj su zajedno sa donatorom sufinansirane tri aktivnosti, od kojih se dvije odnose na oblast poljoprivredne proizvodnje, dok se treća odnosi na grant za mali opštinski projekat.
“Od više prijedloga koji su razmatrani odlučili smo se da uredimo gradsku plažu. Ona je mjesto okupljanja različitih generacija, te smo izradom mobilijara od prirodnih materijala željeli da svako za sebe tu može da pronađe mjesto za odmor i opuštanje.” rekao je Miličević.
Načelnik je apelovao na sve građane da čuvaju, ne samo ovo što je urađeno na gradskoj plaži, već i dječija igrališta, klupe, autobuska stajališta i da činimo sve da uljepšamo naš grad, jer je na svima nama i obaveza da to što je lijepo sačuvamo kako bi sredstva predviđena za popravke, utrošili u nove projekte još ljepših sadržaja u Tesliću.
Gradska plaža sa novim sadržajima pokrivena je 24 sata video nadzorom.
https://www.youtube.com/watch?v=IiUU7Dc7uYo

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti