[av_heading heading=’NETAČNI NAVODI DA OPŠTINSKA UPRAVA OPSTRUIŠE IZGRADNJU SPOMENIKA PALIM BORCIMA MZ DONJA VRUĆICA’ tag=’h2′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” admin_preview_bg=”][/av_heading] [av_gallery ids=’8472,8477,8482,8487′ style=’big_thumb’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ admin_preview_bg=”] [av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”] Opštinska uprava Teslić nema i nikada nije pravila smetnje prilikom izgradnje spomen obilježja poginulim borcima Vojske RS.

Naprotiv, od 2012. godine pa do danas podignuto je ili rekonstruisano niz spomenika na području Teslića borcima VRS koji su dali veliku žrtvu za našu opštinu.

Spomenik u Mjesnoj zajednici Donja Vrućica gradi se bez ikakvih saglasnosti a u režiji nekoliko pojedinaca iz SNSD-a i to nažalost samo u predizborne svrhe.

Povrh svega, nepristojno je i potcjenjujuće da se spomen obilježje poginulim borcima VRS iz Donje Vrućice podiže na kanalu za odvod oborinskih voda.

Za ovaj spomenik ne postoji saglasnost niti Mjesne boračke organizacije Donja Vrućica, Opštinske boracke organizacije Teslić, Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu opštine Teslić, ni Odjeljenja za urbanizam opštine Teslić, kao ni svih porodica poginulih boraca MZ Donja Vrućica.

Posebno je neprimjereno da saglasnost za podizanje spomenika nije niko ni tražio i da oni koji ovaj spomenik grade misle da imaju pravo da grade bespravno i na bilo kom mjestu.

Važno je napomenuti da se svega par stotina metara od ovog mjesta nalazi spomenik poginulim borcima
Banje Vrućice i Donje Vrućice koji na dostojanstven način obilježava njihovu žrtvu za opštinu Teslić i Republiku Srpsku.

Zaista je nevjerovatno da onima koji grade ovaj spomenik na ovakav način ništa nije sveto, pa ni ljudi, borci, koji su svoje živote ugradili u Republiku Srpsku i opštinu Teslić.

Surovo, ali istinito, politika im ipak važnija od branilaca otadžbine.[/av_textblock]

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti