Načelnik opštine Teslić Milan Miličević danas je potpisao ugovor o nastavku saradnje sa Fondacijom „Za porodicu“ na projektu „Prijatelji porodice“, u okviru kojeg porodice ili roditelji sa troje i više djece dobijaju „Ponosnu karticu RS“.

 

Teslić je prva opština koja ulazi u drugu godinu realizacije projekta podrške porodicama sa troje i više djece. Prošle godine smo postali primjer dobre prakse u realizaciji projekta „Ponosna kartica 2020 – cijena minus za 3+“ koji je okončan u aprilu 2021. godine. Današnjim potpisivanjem ugovora o saradnji Opštinska uprava Teslić je pokazala trajno opredjeljenje da podrže svoje Ponosne porodice. U okviru ovog projekta sve porodice 3+ će dobiti „Ponosnu karticu RS“ koja im omogućava popuste na robe i usluge u svim gradovima Srpske, kod lokalnih partnera, ali i kod partnera koji posluju u Tesliću kao što su Didaco Shop, Nestro petrol i drugi.

 

Članstvom u Prijateljima porodice, Opština Teslić je omogućila svim privrednicima iz Teslića koji se uključe u projekat da besplatno dobiju internet prodavnicu. Internet prodavnica (web shop) će povezati privrednike sa širim tržištem u odnosu na lokalno.

 

Prilikom zaključenja ugovora o realizaciji projekta načelnik opštine Teslić Milan Miličević sa svojim saradnicima i predsjednik Fondacije „Za porodicu“ dr Dragan Dakić, su razmatrali načine za unapređenje statusa 3+ porodica putem projekta „Prijatelji porodice“. Dogovreno je da lokalna uprava i Fondacija preduzmu korake prema lokalnim privrednicima kako bi ih se što više uključilo u projekat. Načelnik je pohvalio dobre prakse iz drugih opština, te izrazio interesovanje da neke od njih koje se odnose na komunalne usluge i opštinske takse budu provedene i u Tesliću.

 

465 Ponosnih porodica iz Teslića će već od danas moći da preuzmu nove „Ponosne kartice RS“ u Opštinskoj upravi Teslić u kancelariji broj 26 kod lokalnog koordinatora Biljane Kasapović.

 

Datum i vrijeme podjele druge grupe kartica i Nestro petrol kartica za preko 100 novih Ponosnih porodica će biti naknadno objavljeni.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti