U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini”, juče je u Sarajevu održan sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici Opštinske uprave Teslić.
Opština Teslić potpisala je ugovor o odobrenju granta sa UNDP u vezi realizacije infrastukturnih projekata u pet mjesnih zajednica koji su kandidovani od strane građana MZ (Ugodnović, Čečava, Buletić, Gornji Buletić I Pribinić).
Ukupna vrijednost infrastrukturnih radova je 231.410 KM, od čega je učešće UNDP 106,435KM, Opštine Teslić 124,960, kao i učešće građana i Savjeta Mjesnih zajednica 15,000KM.
U sklopu projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni I Hercegovini” početkom godine izvršena je dodjela računarske opreme navedenim mjesnim zajednicama, a u narednom periodu ce se realizovati infrastrukturni projekti i to rekonstrukcija škole u Ugodnoviću – završetak unutrašnjeg uređenja i sistema grijanja, u Buletiću proširenje i uređenje ambulante, u Pribiniću uređenje centra ispred škole, u Gornjem Buletiću rekonstrukcija škole i u Čečavi sanacija krova na društvenom domu.
„Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ zajednički je projekt Vlade Švicarske i Švedske, kojeg provodi UNDP u BiH. Glavni cilj druge faze projekta je poboljšati kvalitet života građana Bosne i Hercegovine putem osnaženih, rodno osviještenih lokalnih zajednica (MZ) koje omogućavaju aktivno uključivanje građana u javni život i zalažu se za rad lokalnih samouprava fokusiran na ljude.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti