Na poziv načelnika opštine Teslić Milana Miličevića, danas je ovu opštinu posjetila predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović. Cvijanovićeva i Miličević su razgovarali o mogućnostima realizacije projekata koji su planirani kroz Plan kapitalnih investicija.

Načelnik Miličević je istakao da je ukupna vrijednost projekata koje predviđa Plan kapitalnih investicija 28 miliona KM, te da su Opštini Teslić potrebni i dodatni izvori finansiranja sa viših nivoa vlasti.

„Drago mi je da se predsjednica Republike Srpske odazvala našem pozivu da razgovaramo o bitnim pitanjima za razvoj opštine Teslić, za poboljšanje uslova života i standarda svih onih koji žive na teritoriji opštine Teslić. Ključni dokument koji se zove Plan kapitalnih investicija u razvoj opštine Teslić, a koji predviđa trogodišnji period i projekti vrijedni 28 miliona KM su naš cilj. Najvažniji projekti su, zaobilaznica za transportni saobraćaj oko grada, kružni tok u centru, kružni na izlazu iz grada u pravcu Doboja, uređenje korita rijeke Usore, nastavak sekundarne vodovodne mreže prema Čečavi, završetak izgradnje streljane za potrebe streljačkog kluba “Geofon”, rekonstrukcija stadiona “Radolinka”, kao i nekoliko manjih projekata. Navedeni projekti su nešto što lokalni budžet ne može sam da iznese i tu očekujemo značajnu podršku viših nivoa vlasti, kao i ostalih eksternih izvora prihoda. Ja se nadam će to da bude uspješno i očekujemo nastavak ovih razgovora preko ministarstava u Vladi RS i očekujem svakako i posjetu premijera, gospodina Radovana Viškovića.“- rekao je Miličević.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović kaže da su imali konstruktivne razgovore oko određenih stvari koje se rješavaju ili će se rješavati na teritoriji opštine Teslić.

„Jedna od tema o kojoj smo razgovarali jeste i na koji način otvoriti Teslić, poboljšati komunikacijski poziciju Teslića. Tu postoji nekoliko stvari kompatibilnih za ono što se planira ovdje uraditi kroz otvaranje nekoliko kružnih tokova, konačno ulazak u realizaciju tog projekta koji je nešto modifikovan u odnosu na prethodni period, a to je obilaznica koja treba da se pravi i ono što smo delegirali danas kao važno pitanje, to je definitivno da se pojača ta mogućnost da Teslić bude otvoreniji, na koji način obezbjediti adekvatne pristupe za sve one koji će koristiti autoput koji imamo na dobojskoj regiji. Prema tome i to je jedna od strateških stvari, ja sam obećala ovdje načelniku da ću razgovarati sa Predsjednikom Vlade RS, koji će takođe doći u posjetu Tesliću, da unapred mogu da pripreme odgovore na određene probleme koji su ovdje relevantni za Teslić.“ – naglasila ja Cvijanovićeva.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti