Radna grupa EU za područje Zapadnog Balkana (COWEB), zadužena za odnose Evropske unije s područjem zapadnog Balkana, zajedno sa Šefom Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnim predstavnikom Europske unije u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Ambasadorom Lars-Gunnar Wigemarkom sastala se juče sa predstavnicima opština Teslić i Tešanj. Radnu grupu čine predstavnici svih 28 zemalja članica EU i predstavnici određenih institucija EU.

U okviru posjete COWEB-a Bosni i Hercegovini, razgovora sa Predsjedništvom BiH, Predsjedavajućim Savjeta ministara, u Tešnju je organizovan sastanak sa Načelnikom opštine Teslić Milanom Miličevićem i Načelnikom opštine Tešanj Suadom Huskićem. Sastanku su prisustvovali i zamjenik načelnika opštine Teslić Milovan Stanković, šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Dragan Mišić i privrednici sa područja opštine Teslić Dragutin Škrebić (Škrebić Kompani i predsjednik Unije poslodavaca Srpske), Zoran Škrebić (HI Destilacija), Nemanja Mišić (Drvokomerc) i Saša Vajić (Rim Metal), kao i privrednici sa područja opštine Tešanj.

Sastanak je iskorišten za razgovor o Mišljenju Evropske komisije o zahtjevu BiH za kandidatski status, kao i ekonomskim, političkim kriterijima potrebnim za napredak. Učesnici su se osvrnuli na napravljene promjene kroz reformsku agendu, ali i dalje korake koje je potrebno poduzeti za razvoj.

Načelnik Miličević je istakao uspješnu saradnju lokalnih zajednica i potrebu dalje podrške za takvu saradnju, te naglasio puno opredjeljenje i podršku evropskim integracijama. Privrednici su ukazali na poteškoće koje imaju u redovnom poslovanju i izazove koje vide u budućem razvoju. Predstavnici EU su kroz određena pitanja i diskusije iskazali zadovoljstvo realizovanim sastankom.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti