Načelnik opštine Teslić Milan Miličević i njegov zamjenik Milovan Stanković obišli su danas radove na prvoj i drugoj fazi projekta vodosnadbijevanja i kanalisanja otpadnih voda na području teritorije opštine Teslić, poznatijeg kao „FISCHE“ projekat.

Prva faza koja je završena, vrijednosti preko 4,5 miliona KM, podrazumijevala je izgradnju čitavog niza čvrstih objekata kao što su rezervoari, pumpne i prepumpne stanice kao i značajnu vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Na postojeću primarnu mrežu sada se grana sekundarna vodovodna mreža na koju će biti priključeno oko 2500 domaćinstava, od kojih je već jedan značajan procenat priključen.

Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević kaže da su radovi i na drugoj fazi projekta u poodmakloj fazi i teku planiranom dinamikom.

„Evo do ovog momenta od 37 kilometara primarne vodovodne mreže na ovom tzv. čečavskom dijelu projekta je položeno već oko 22 kilometra. Znači to ide jako dobro, u aprilu su krenuli radovi i dinamika radova ide zaista odlično. U ovom projektu koji je ajde da kažemo možda i značajniji od onog prvog će biti priključeno preko 2000 korisnika i radi se o prostoru koji je posebno problematičan jer snadbijevanje vodom ovog čečavskog kraja je uvijek bila bolna tačka i veći period godine ljudi nisu imali vode, posebno u ljetnim mjesecima, tako da ovim projektom taj problem će biti riješen.“ – rekao je Miličević.

Uporedo sa ovim radovima gradiće se šest manjih ili većih rezervoara od kojih je najveći onaj u Stenjaku koji će imati kapacitet 2500 kubnih metara vode.

„Dakle, veliko je zadovoljstvo mene kao načelnika opštine da ovaj projekat funkcioniše i ide planiranom dinamikom i da možemo očekivati završetak ove druge faze za nekih 15 mjeseci i tada možemo očekivati i prve priključke na sekundarnu mrežu.“ – naveo je načelnik Miličević.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti