Načelnik opštine Teslić Milan Miličević i zamjenik načelnika Milovan Stanković su boravili u radnoj posjeti opštini Modriča.
Tom prilikom sa načelnikom opštine Jovicom Radulovićem i njegovim saradnicima razgovarali su o stanju u svojim lokalnim zajednicama, zajedničkim problemima, budžetu, odnosima sa višim nivoima vlasti, ekonomskim posljedicama izazvanim pandemijom virisa korona, kao i o planovima za naredni period.
Načelnik Miličević je dao punu podršku rukovodstvu ove lokalne zajednice kao i njenom načelniku.
“Načelnici uvijek imaju o čemu da razgovaraju jer uglavnom imamo slične probleme, pogotovo u današnje vrijeme kada nas muče posljedice izazvane virusom korona. Glavna tema je i bila kako funkcionisati u vrijeme pandemije, kako sprovoditi mjere za sprečavanje širenja virusa korona. U budućem periodu, bilo bi dobro međusobno umrežiti opštine i razmjenjivati iskustva. Kada je u pitanju BFC sertifikat opština Teslić može svojim iskustvima pomoći Modriči, a tako Modriča u drugim stvarima može nama“ – izjavio je načelnik Miličević.
Načelnik opštine Modriča Jovica Radulović je naglasio da planirana saradnja ove dvije opštine može biti dobar recept i za druge lokalne zajednice u Republici Srpskoj.
„Danas smo razmijenili značajna iskustva i razgovarali o nizu važnih tema za opštinu Modriča. Mi smo u počecima procesa sertifikacije dobijanja BFC sertifikata, kao opština koja u narednom periodu planira da bude svrstana u red opština i gradova koje se smatraju dobrim poslovnim okruženjem. Obzirom da je opština Teslić članica te grupacije zatražili smo stručnu pomoć i razmjenu iskustava. Razmijenili smo iskustva i kao komandanti štabova za vanredne situacije, te se osvrnuli na niz značajnih projekata koji nas očekuju u narednom periodu” – istakao je Radulović.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti