Opštinsku upravu Teslić danas je posjetio načelnik opštine Brod Zoran Vidić.
Dvojica načelnika razgovarali su o problemima sa kojima se susreću sve lokalne zajednice u Republici Srpskoj, pogotovo u doba pandemije virusa korona, te o mnogim drugim pitanjima značajnim za funkcionisanje opštinskih uprava.
Načelnik Milan Miličević ističe da nastoji da postane praksa da lokalne zajednice, odnosno njihovi načelnici i gradonačelnici imaju što više kontakata kako bi mogli razmjeniti iskustva o istim ili sličnim problemima na koja nailaze.
„Ovakva vrsta razmjene iskustava o mnogim pitanjima je uvijek dobrodošla. S obzirom da takvu vrstu komunikacije na ovakav direktan način ne možemo imati preko Saveza opština i gradova ovo je dobra prilika da pričamo o načinu kako lokalne zajednice funkcionišu i kako prevazići sve probleme, između ostalog i one u koje nas je dovela pandemija virusa korona i njene posljedice po funkcionisanje lokalnih zajednica. Osim toga postoji niz drugih pitanja po kojima smo razmijenili iskustva vezano za funkcionisanje opštinskih budžeta, buduće projekte i naravno da ćemo ovu komunikaciju sa opštinom Brod, kao i drugim opštinama nastaviti dalje.“ – rekao je Miličević.
Načelnik opštine Brod Zoran Vidić kaže da su mu dragocjena dugogodišnja iskustva načelnika Miličevića u rukovođenju i upravljanju Opštinskom upravom.
„Za nas nove načelnike u lokalnim zajednicama ovakva iskustva su neprocjenjiva i ta saradnja i savjeti koje sam danas mogao da dobijem i ostvarim sigurno na neki način pomažu dalji prosperitet moje opštine Brod. Isto tako mišljenja sam da se mora intezivirati saradnja između lokalnih zajednica i kada je u pitanju problematika sa kojom se susrećemo po raznim osnovama, od problematike koju nosi samo kreiranje i sprovođenje budžeta u ovakvoj složenoj epidemiološkoj situaciji koja je svakako izazov svima nama. Čini mi se na osnovu današnjeg razgovora da su se opštine Teslić i Brod u ovim momentima dobro snašle i da će tako biti i u budućnosti.“ – naveo je Vidić.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti