Broj:  03-028/22

Datum: 15.07.2022. godine

 

 

Javni poziv za prijavu za glasanje putem mobilnih timova

 

U skladu sa članom 19. Pravilnika o upotrebi i izradi izvoda iz Centralnog biračkog spiska pozivamo sva lica  koja su zbog starosti, bolesti ili invalidnosti vezani za svoje kuće, te iz tog razloga nisu u mogućnosti glasati na redovnim biračkim mjestima, a koja su zainteresovana da na predstojećim lokalnim izborima glasaju kod svojih kuća putem mobilnog tima da se prijave u kancelariju Opštinske izborne komisije Teslić ili putem telefona: 053/433-680, 065-296-464

Pored ličnih podataka, adrese i eventualno brojeva telefona lica koja se prijavljuju dužna su dostaviti i kopiju medicinske dokumentacije o bolesti, ili invaliditetu zbog koje nisu u mogućnosti glasati na redovnim biračkim mjestima. Ukoliko ova lica žive sami ili su sa mjestom stanovanja koje je udaljeno od Teslića, pa iz tih razloga ne mogu dostaviti medicinsku dokumentaciju istu  su obavezni da pripreme kod svojih kuća kako bi ih službenici Opštinske izborne komisije mogli preuzeti prilikom posjete njihovim domovima. Ova medicinska dokumentacija se dostavlja Centralnoj izbornoj komisiji BiH u skladu sa članom 19. Pravilnika o upotrebi i izradi izvoda iz centralnog biračkog spiska kao dokaz o potrebi  glasanja putem mobilnog tima.

 

Bez odgovarajuće medicinske dokumentacije nijedno lice se neće moći registrovati za glasanje putem mobilnog tima.  Službenici Opštinse izborne komisije Teslić će zainteresovana lica kontaktirati.

 

Prijava se može izvršiti najkasnije do 2.9.2022. godine

 

Opštinska izborna komisija Teslić

Biljana Božić

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti