JAVNI POZIV ZA NAJBOLJE IDEJNO RJEŠENJE ZA IZGRADNJU GRADSKOG MOSTA U TESLIĆU

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević predstavio je danas javni poziv za izradu idejnog rješenja za izgradnju novog gradskog mosta u Tesliću, a za koji je predviđen fond nagrada za autore najboljih prijedloga u ukupnom iznosu od 4.500 KM.

 

„Na ovom mostu je izvršeno građevinsko vještačenje prije dvije godine, gdje su stručnjaci građevinske struke koji su za to bili angažovani procijenili njegovu sigurnost za bezbjedno odvijanje saobraćaja. U skladu s tim su donesene odgovarajuće odluke na sjednicama Skupštine opštine Teslić, to jest Plan kapitalnih ulaganja, odluke o izgradnji ovog mosta i još nekoliko kapitalnih projekata koje ćemo predstavljati kasnije, te odluke o finansijskoj konstrukciji za ovaj most i druge projekte“, rekao je Miličević.

 

On je pojasnio da osim osnovne namjere da imamo most koji će omogućiti bezbjedno odvijanje saobraćaja, takođe želimo, s obzirom da se nalazi u samom centru grada, da imamo objekat koji će biti i simbol i ukras našeg grada.

 

„Javni poziv se odnosi na sva fizička i pravna lica koja imaju obrazovanje iz oblasti građevinarstva,arhitekture i urbanizma i odgovarajuće licence koje su predviđene zakonima Republike Srpske, o izgledu i dizajnu mosta. Oni svoje prijedloge mogu predati poštom ili na šalter salu Opštinske uprave do 23. aprila ove godine u više projekcija, uključujući i 3D prikaz. Komisija koja je formirana od stručnjaka te struke će zajedno sa građanima opštine Teslić kojima će biti predočena sva idejna rješenja koja budu došla kao prijedlozi, odlučiti koja je verzija najbolja. Na sličan način ćemo postupati i kada budemo radili neke druge projekte, ali o tome ćemo kada dođe vrijeme za to“, izjavio je Miličević.

 

On je dodao da će se, nakon što se usvoji najbolje rješenje, krenuti u proceduru izrade projektne dokumentacije i može se očekivati da do oktobra mjeseca bude pripremljena kompletna dokumentacija i da radovi na izgradnji i rekonstrukciji gradskog mosta u Tesliću počnu.

 

Sva zainteresovana pravna i fizička lica za ovaj konkurs, kao i svi ostali građani, više informacija mogu naći na sledećim adresama:

 

https://www.opstinateslic.com/wp-content/uploads/2021/03/08-054-15-21-Idejno-rješenje-za-gradski-most.pdf

 

https://www.opstinateslic.com/wp-content/uploads/2021/03/Gradski-most.pdf

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti