[av_image src=’https://www.opstinateslic.com/wp-content/uploads/2017/11/header-ilo.png’ attachment=’7109′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ admin_preview_bg=”][/av_image] [av_heading heading=’JAVNI POZIV NEZAPOSLENIM OSOBAMA ZA PRIJAVU UČEŠĆA U PROGRAMU OBUKE U CILJU SAMOZAPOŠLJAVANJA U OBLASTI POLJOPRIVREDE NA PODRUČJU OPŠTINE TESLIĆ’ tag=’h3′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” admin_preview_bg=”][/av_heading] [av_hr class=’default’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′] [av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”] Međunarodna organizacija rada (ILO) je u februaru 2016. godine započela provedbu novog trogodišnjeg projekta koji finansira EU “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”, čiji je cilj poticanje održivog,  partnerski orijentiranog aktivnog tržišta rada na lokalnom nivou.  Projekat ”Partnerstvom do novih radnih mjesta” zajednički implementiraju Udruženje građana ”Nešto Više” kao vodeći partner, Opštinska uprava Teslić; JU Srednja škola ”Nikola Tesla” Teslić; Udruženje šumarstva i prerade drveta ”INTERFOB” Banja Luka i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske.

U skladu s tim, implementatori Projekta upućuju Javni poziv nezaposlenim osobama  sa područja opštine Teslić  za prijavu na program obuke (POLJOPRIVREDA)   u cilju samozapošljavanja čime stiču mogućnost prijave na konkurs za dodjelu podsticajnih sredstava u minimalnom iznosu od 3000 KM po novoosnovanom komercijalnom gazdinstvu.

Troškove obuke će snositi projekat. Ukupno je planirano da se obuka obezbijedi za 50 polaznika. Trajanje obuke je 24 časa.

 

Cilj Javnog poziva

Povećanje nivoa znanja i kompetencija nezaposlenih osoba u cilju povećanja konkuretnosti nezaposlenih na tržištu rada i  smanjenja broja nezaposlenih lica na području opštine Teslić.

Sve obuke sprovode se na području opštine Teslić.

Za minimum 20 osoba koje uspješno završe obuku te se odluče za registrovanje komercijalnog gazdinstva, postoji mogućnost da ostvare pravo na dodjelu podsticajnih sredstava u minimalnom iznosu od 3000 KM.  Kriterij koji će uticati prilikom odabira osoba za dodjelu podsticajnih sredstava će biti kvalitet napisanog mini biznis plana tj. ideje čime se osoba želi baviti.

Uslovi za prijavu na Javni poziv

Pravo na prijavu na Javni poziv ostvaruju nezaposlene osobe sa područja opštine  Teslić.

Minimalni kriteriji za prijavu su:

  • Osobe treba da su punoljetne
  • Da su nezaposlena lica
  • Da imaju uslove za osnivanje komercijalnog poljoprivrednog porodičnog gazdinstva na području opštine Teslić.

Način prijave

Prijavni obrazac biće dostupan u štampanoj verziji u Odsjeku za poljoprivredu Opštine Teslić,  Zavodu za zapošljavanje RS Biro Teslić i u elektronskoj verziji na web-stranici Opštine.

Prijave se dostavljaju lično u prostorijama Opštine Teslić, Odsjek za poljoprivredu, Ulica Karađorđeva 18, 74270 Teslić ,  s naznakom „Za Komisiju projekat ILO – UG „Nešto Više“.

Kontakt osobe kojima se možete obratiti:

  • Opština Teslić – Klječanin Njegomir, tel: 053-411-536
  • Opština Teslić – Dragan Mišić, tel: 053/411-510,

e-mail: [email protected]

  • Opština Teslić – Samira Zelenbabić, tel: 053/411-536,

e-mail: [email protected]

Odabir kandidata

Odabir kandidata za program obuke  vrši Komisija, koju imenuje UG „Nešto Više“ u dogovoru sa ostalim partnerima na Projektu, a na osnovu „Pravilnika o kriterijima, načinu i postupku izbora prijavljenih kandidata“.

 

Potrebna dokumentacija

Za prijavu na javni poziv potrebno je dostaviti:

  1. Kopiju lične karte (bez ovjere)
  2. Potvrda o nezaposlenosti (biro ili iz poreske uprave, ali da nije starija od mjesec dana)
  3. Prijavni obrazac (sastavni dio ovog javnog poziva)

 

Napomena: prijavom na ovaj konkurs dajete svoju saglasnost za objavu i korištenje rezultata ovog Javnog poziva.

 

Rok za prijavu

Rok za prijavu na Javni poziv je do 09.02.2018. do 14h

Rezultati ovog Javnog poziva biće objavljeni na oglasnim pločama Opštine Teslić, Biroa Teslić  i web stranicama.

 

Planirana sredstva za realizaciju Programa obuke i stručnog usavršavanja po ovom Javnom pozivu obezbijeđena su iz sredstava EU po Programu Međunarodne organizacije rada – ILO “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini“ u okviru implementacije Projekta ”Partnerstvom do novih radnih mjesta”.

 

Ovaj Javni poziv je isključiva odgovornost partnera na Projektu ”Partnerstvom do novih radnih mjesta” i ni u kom slučaju ne odražava službene stavove i mišljenja Evropske unije i Međunarodne organizacije rada.

Broj: 31-38/17-ilo teslic

Datum: 29.01.2018.

UG „Nešto Više“[/av_textblock] [av_iconlist position=’left’ iconlist_styling=” custom_title_size=” custom_content_size=” font_color=” custom_title=” custom_content=” color=” custom_bg=” custom_font=” custom_border=” admin_preview_bg=”] [av_iconlist_item title=’PRIJAVNI OBRAZAC’ link=’manually,https://www.opstinateslic.com/wp-content/uploads/2018/01/prijavni-obrazac-za-nezaposlene-osobe-ILO.pdf’ linktarget=’_blank’ linkelement=” icon=’ue82d’ font=’entypo-fontello’] Preuzmi ovdje[/av_iconlist_item] [/av_iconlist]

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti