Njemačka nevladina organizacija Help je 01. Februara 2022 god.  počela sa implementacijom projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2021-2022” na području Opštine Teslić. Projekat finansira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt za Stabilnost Jugoistočne Europe, a sufinansira Opština Teslić.

Projekat će trajati 12 mjeseci i podržati ukupno 21 korisnika/cu (21 IGA) na području opštine Teslić. Potencijalni korisnici/ce su sve nezaposlene i/ili zaposlene osobe iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva sa zdravim poslovnim idejama za započinjanje ili razvoj samostalnih poslovnih aktivnosti. Projektom mogu biti podržane sve aktivnosti koje rezultiraju odgovarajućim mjesečnim prihodom, zavisno od dostupnih finansijskih sredstava i tržišnog potencijala svakog individualnog prijedloga.

Odobrena pomoć biće distribuirana isključivo u vidu materijalno-tehničkih sredstava potrebnih za djelatnost, bez gotovinskih isplata.

Prosječan iznos individualne donacije određen je u protuvrijednosti 2.000 EUR. Svaki korisnik/ca biće u obavezi da uplati 20% od ukupnog iznosa donacije, da registruje svoju djelatnost (minimalno poljoprivredno gazdinstvo) i obavi 10 sati društveno-korisnog rada za lokalnu zajednicu.

Svi zainteresovani/e mogu dobiti detaljne informacije o projektu i formulare za prijavu na jednoj od prezentacija koje će biti održane u sljedećim terminima: na svim lokacijama će se poštovati propisane mjere nadležnog kriznog štabe u vezi sa pandemijom virusa Covid 19. Ukoliko bude potrebno mogu se organizovati i dodatne prezentacije.

Dan Datum Mjesto Vrijeme Prostorije
Srijeda 12.10.2022     Blatnica 10:00  

O.Š Dositej Obradović

Srijeda 12.10.2022 Čečava 13.00  

Mjesna zajednica Čečava

Četvrtak 13.10.2022 Teslić 11:00 Udruženja Poljotes Teslić (zgrada Geofona)

Više informacija o projektu možete dobiti i na web stranici http://www.help.org.ba/ ili putem email-a: [email protected]

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti