Opštinska uprava Teslić, za učenike JU SŠC “Nikola Tesla, organizovala je predavanje na temu„Finansijski proizvodi“. Upoznavanje mladih sa temama iz oblasti finansija dio je projekta „Mikrofinansije u BiH“ kojeg provodi Međunarodna finansijska korporacija (IFC),članica Grupacije Svjetske banke uz podršku Ambasade Švajcarske u BiH.

Primarni cilj predavanja, bio je podizanje svjesti mladih o finansijskim proizvodima, njihovim karakteristikama i edukacija kako ih koristiti. Jednočasovnoj edukaciji prisustvovalo je 43 učenika iz tri odjeljenja ove škole.
Učešćem na ovom predavanju, mladi iz završnih razreda srednje škole mogli su steći znanja i vještine u pogledu korišćenja finansijskih proizvoda i usluga te spoznaje o svojim pravima i obavezama pri njihovom korištenju.

U Opštinskoj upravi Teslić od 2013. godine, kao dio istog Projekta, postoji i usluga besplatnog finansijskog savjetovanja. Prezaduženi građani, ili oni koji tek planiraju da koriste neki od finansijskih proizvoda, osposobljenom opštinskom radniku mogu se obratiti za besplatan finansijsko – pravni savjet, utorkom i četvrtkom u terminu od 13-15 časova.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti