U sklopu nastavka aktivnosti koje imaju za cilj uspostavu resursnih centara za savjetovanje zaduženih građana (HUB), finansijsku edukaciju i ekspanziju usluga finansijske pismenosti na lokalnom nivou, prošle sedmice održana je obuka za savjetnice u Opštini Teslić. Svrha obuke je jačanje teorijskih znanja i praktičnih vještina savjetnica koje će ovu uslugu pružati građanima u Opštini Teslić čime se nastavljaju aktivnosti započete u prethodnim fazama projekta Mikrofinansije u Bosni i Hercegovini. Organizator obuke za članice HUB-ova je IFC, članica Grupacije Svjetske banke uz podršku Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini.

Na obuci su, između ostalog, obrađivani praktični slučajevi iz domena savjetovanja prezaduženih građana, kako bi se ova usluga pružala što uspješnije, a svjest o pružanju usluga proširila unutar lokalne zajednice.

Za savjetnike iz lokalnih zajednica HUB-ova biti će organizovan niz dodatnih stručnih i edukativnih aktivnosti u narednom periodu. Poseban fokus biće stavljen na unaprijeđenje osobnih vještina savjetnika tzv. soft skills koji pružaju usluge savjetovanja prezaduženih građana i finansijske edukacije građana.

Krajem juna 2018. Opština Teslić i IFC, članica Grupacije Svjetske banke, potpisale su Ugovor o saradnji u sklopu projekta Mikrofinansije u Bosni i Hercegovni. Projekat podržava Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti