Direktor Privredne komore Republike Srpske, Dragica Ristić, i načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, potpisali su juče ugovor o provođenju programa resertifikacije lokalnih samouprava u skladu sa zahtjevima standarda BFC SEE.

Podsjećamo, opština Teslić je potvrdu o ispunjavanju uslova koje zahtijeva BFC SEE standard dobila krajem decembra 2015. godine, a Miličević je medijima ranije rekao da je jedan od najvećih benefita koji je proces sertifikacije donio unapređenje efikasnosti u radu opštinske uprave i stavljanje u fokus potrebe privrednika.

– Osim toga, činjenica da opština ima BFC sertifikat govori potencijalnim investitorima da se radi o opštini koja je orijentisana ka potrebama i zahtjevima privrednika. Značajno je napomenuti da je sertifikat doprinio privlačenju sredstava iz eksternih izvora za realizaciju projekata usmjerenih ka unapređenju poslovnog okruženja, koje smo definisali kao prioritete. Posebno ističem podršku donatora različitim mjerama podrške zapošljavanju kroz grant šeme, u okviru kojih je samo u 2017. i 2018. godini podržano otvaranje oko 100 novih radnih mjesta i uređenje poslovne zone Lanara, u kojoj smo nakon uređenja prodali tokom protekle godine šest parcela zainteresovanim investitorima – naveo je Miličević.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti