Danas je u okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske“, 43 djece iz Teslića otputovalo na ljetovanje u Crnu Goru, od kojih je 5 djece sa posebnim potrebama. Riječ je o projektu koji finansira Fond dječije zaštite Republike Srpske, uz participaciju Centra za socijalni rad i Opštinske uprave Teslić.

Djecu su sa autobuske stanice u Tesliću ispratili Načelnik opštine Teslić Milan Miličević, direktor Centra za socijalni rad Ratko Markočević, Ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić i pomoćnica Ministra zdravlja i socijalne zaštite Branka Sladojević.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević naglasio je da će Opštinska uprava i u budućnosti podržavati ovaj projekat, kao što je to radila i svih prethodnih godina.

„Ja želim naravno da im poželim srećan put, a Opštinska uprava je svoje obaveze ispunila, to jest obezbjedila je džeparac i sitne potrebštine koje su djeci potrebne, kao i podršku vaspitača i ljudi koji idu uz njih kao stručno osoblje. Mogu slobodno reći da ćemo nastaviti sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite i Fondom dječije zaštite ovaj isti projekat.“ – rekao je Miličević.

Direktor Centra za socijalni rad Ratko Markočević kaže da je ovo veoma značajan projekat za ovu djecu.

„Ovo je izuzetno važan i značajan projekat za ovu djecu, od kojih dosta njih prvi put danas odlazi na more. Projekat je sveobuhvatan jer odlaze djeca sa posebnim potrebama, djeca iz najugroženijih porodica, djeca korisnici dječijeg dodatka, kao i talentovana djeca.“ – naglašava Markočević.

Jedan od partnera u ovom projektu je i Dom zdravlja „Sveti Sava“ Teslić koji je obavio ljekarske preglede svih korisnika ovog projekta.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti