U maloj sali Opšine Teslić, u petak 13.oktobra 2017. godine je upriličeno potpisivanje ugovora između odabranih korisnika, Muslim Aid-a i Opštine Teslić o dodjeli plastenika.
Nakon provedenog javnog poziva i bodovanja pristiglih zahtjeva odabrana su lica koja su dobila plastenike. Dodjeljeno je 20 plastenika, površine 100 m2 u trajno vlasništvo, sa potrebnom opremom za navodnjavanje kap po kap.
Projekat podrazumijeva provođenje dvodnevne obuke za porodice koje su izabrane na osnovu javnog poziva s ciljem da steknu vještine i znanja, potrebne za plasteničku proizvodnju.
Cilj projekta podrške plasteničke proizvodnje Muslim Aid-a je pomoć porodicama u stanju socijalne potrebe, te uspostavljanja poljoprivrednog preduzetništva.
Pravo učešća u ovom projektu imale su nezaposlene osobe sa područja opštine Teslić koja posjeduju vlastito zemljište pogodno za postavljanje plastenika i uzgoj povrća u blizini stambenog objekta u kojem stanuju. Najveću prednost su imali mladi kandidati i povratnici.
Načelnik odjeljenja za privredu i poljoprivredu u Opštinskoj upravi Teslić, Borislav Tešić, kaže da će korisnici imati uvijek na raspolaganju stručnu službu za poljoprivredu kako bi mogli izvući maksimum iz svoje proizvodnje.
Projekat finansiraju humanitarna organizacija LDSC u iznosu 40%, kao i Opština Teslić, dok odabrani korisnici učestvuju sa 20% sredstava. Koordinator projekta je organizacija Muslim Aid.

Matična služba

MATIČNA
SLUŽBA

BFC

Teslićke novosti