ODLUKA O JAVNIM PARKIRALIŠTIMA
PRAVILNIK O JAVNIM PARKIRALIŠTIMA
CJENOVNIK NAPLATE PARKIRANJA
Plaćanje parkinga je moguće ostvariti parking kartom ili SMS porukom mreže mobilne telefonije m:tel.
M:parking upustvo

PARKING KARTE

Parking karte možete kupiti na kioscima i ostalim prodajnim mjestima na kojima je vidno istaknuto obavještenje o prodaji

– Na karti uočljivo precrtajte hemijskom olovkom godinu, mjesec i dan u kojem koristite parking mjesto, te sat i minut u kome je parkiranje započeto.
– Kartu stavite sa unutrašnje strane prednjeg vjetrobranskog stakla tako da obilježeni podaci budu uočljivi.
SMS

Slanjem SMS poruke na jedan od navedenih brojeva plaćate jedan sat ili jedan dan parkiranja. Nakon isteka maksimalno predviđenog vremena za parkiranje dužni ste da napustite parking mjesto.

Po slanju ispravne poruke dobićete povratno obavještenje o uspješno izvršenoj uplati putem SMS poruke u kojoj se nalazi posebno generisani broj karte za unijetu registarsku oznaku vozila, zona, kao i vrijeme do kada uplaćeni parking važi. Ova poruka služi vam kao zvanična potvrda da je uspješno plaćeno parkiranje za naznačeno vozilo i naznačeni period. Nekoliko minuta prije isteka uplaćenog vremena dobićete poruku koja vas podsjeća da ističe vrijeme parkiranja za unijeti registarski broj i zonu, kako bi mogli produžiti parking ili blagovremeno ukloniti vozilo. Ukoliko sadržaj poruke nije poslat u potrebnoj formi, sistem šalje povratnu poruku sa obavještenjem o grešci i morate ponoviti postupak slanjem ispravne poruke. Ako sistem iz bilo kog razloga nije u funkciji, nakon slanja poruke, povratnim SMS-om dobijate tu informaciju i obavezni ste da plaćanje usluge izvršite kupovinom parking karte.

Mjesečna parking karta za obje zone (crvena i plava) iznosi 20,00 KM.
Rezervisano parking mjesto za godinu dana iznosi 600,00 KM.Stanari u okolini parkirališta imaju pravo na povlašćene parking karte. Povlašćene parking karte po cijeni od 10,00 KM mjesečno u zoni stanovanja, 50,00KM godišnje parking karte besplatne povlaštene karte na parkiralištima ispred zgrada na kojima se naplaćuje parking, izdaju se u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove.
Uslov za dobijanje povlašćene parking karte ispunjavaju stanari koji imaju adresu prebivališta u zoni u kojoj se vrši naplata parkiranja i dokaz o vlasništvu vozila.

Povlaštena parking karta za radnike u zoni parkirališta iznosi:
– godišnja karta 80 KM;
– mjesečna 15 KM.
Godišnja parking karta za prvu i drugu zonu je 120 KM, a polugodišnja 70 KM.

VRIJEME NAPLATE PARKIRANJA

Radni dan: od 7 do 19 časova
Subota: od 7 do 15 časova
Info centar: 053/433-613   
Adresa: Karađorđeva 18 (Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove) i Kralja Petra I Karađorđevića (zgrada Geofona I sprat)
ZONE SU VIDNO OZNAČENE PARKING TABLAMA NA SVAKOM PARKIRALIŠTU

Kako do povlaštene karte za stanare ?
Kako do povlaštene karte za osobe sa invaliditetom?