NEISTINE DOBOJLIJE RADOŠEVIĆA NANOSE OGROMNU ŠTETU TESLIĆU I TESLIĆANIMA

Opštinska uprava Teslić zaprepaštena je i najoštrije osuđuje izjavu direktora ZTC Banja Vrućica, Aleksandra Radoševića, koji apeluje na investitore da zaobiđu i izbjegavaju Teslić, ocjenjujući pri tome našu opštinu „nezdravom sredinom“.

Radošević, Dobojlija koji ne živi u našem gradu, dao je sebi za pravo da blati Teslić gdje zarađuje svoju platu i hljeb, služeći se notornim neistinama i izmišljotinama, čime je jasno da to radi sa vrlo lošom i opasnom namjerom, bez ikakvog obzira prema Teslićanima, koji su ga primili s gostoprimstvom, pogotovo prema onima koji na birou za zapošljavanje čekaju posao.

Apsolutna je neistina tvrdnja Radoševića da više od godinu dana čeka građevinsku dozvolu za svadbeni salon i restoran „Kiseljak“, jer on takav zahtjev nije ni podnio niti je mogao podnijeti, jer se po Zakonu za to nisu stekli uslovi, pošto se građevinska dozvola ne može izdati prije izmjene regulacionog plana.

Za sva kašnjenja oko izmjena regulacionog plana svojim nemarom odgovoran je lično direktor ZTC Banja Vrućica koji u dva navrata nije dostavio potpunu dokumentaciju, te je taj svoj nemar pokušao još prošle godine pripisati Opštinskoj upravi Teslić.

Potpuno istu stvar je učinio sa banalnim primjerom koji navodi za lokacijske uslove za autobusko stajalište u sklopu ZTC Banja Vrućica, za koje takođe nije dostavljena potrebna dokumentacija, a zahtjev dopunjen tek juče 6. marta, to jest 5 mjeseci nakon zahtjeva za dopunu dokumentacije, a koji je nadležno odjeljenje odmah zaprimilo i ponovo je danas prinuđeno da traži dopunu dokumentacije, jer nisu dostavljeni tačni površina i zapremina objekta, kao što se može vidjeti u dokumentima u prilogu.

Iz činjenice da je u mandatu ove Opštinske uprave ZTC Banja Vrućica mijenjala regulacioni plan i dobila dozvolu za izgradnju otvorenih bazena, te prolaza između hotela i fontane, jasno je da su tvrdnje direktora ZTC da se ta ustanova opstruiše neistinite, te da ovakve neodgovorne izjave daje s političkom namjerom da našteti ne samo Opštinskoj upravi Teslić, nego i svim građanima naše opštine.

Slične primjere smo imali iz iste političke kuhinje, to jest od strane Radoševićevog mentora, prilikom pokušaja dovođenja italijanskih investitora u „Borja“, prilikom pokušaja otvaranja ekonomskog i pravnog fakulteta u Tesliću, pokušaj otimanja poslovne zone „Borja“ o čemu se trenutno vodi sudski spor, te pokušaj prisvajanja opštinske i državne zemlje vrijedne 20tak miliona KM od strane istog tog ZTC Banja Vrućica, a da ne govorimo o milionima koje se u državni budžet slijevaju iz naše opštine, a ne vraća se ni procenat.

Činjenica da je direktor ZTC u najmanje tri navrata odbio bilo kakav zvaničan susret povodom problematike ustanove koju vodi sa predstavnicima Opštinske uprave i načelnikom opštine, dovoljno govori o političkoj instruisanosti, zlonamjernosti i odsustvu želje da eventualne nesuglasice riješava dijalogom, uprkos više nego dobroj volji i namjeri Opštinske uprave i načelnika opštine.

Da direktor ZTC Banja Vrućica i njegov mentor zaista ne misle dobro Tesliću i Teslićanima, govori i trend da iz njegove ustanove odlazi sve više radnika sa područja naše opštine, a da se dovodi sve više radnika iz drugih sredina, koji su mnogo bolje plaćeni, iako je prema tvrdnjama Dobojlije Radoševića Teslić „nezdrava sredina“, sa povećanim brojem radnika od gotovo 1.700 u zadnjih 4 godine…

Poveznica: