„Otvoreni dan“ za predstavnike organizacija civilnog društva

Obavještavamo  predstavnike svih nevladinih organizacija uključujući i sportska udruženja zainteresovana za učešće u projektu Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) da će se u utorak, 03.oktobra 2017.godine u Tesliću održati „Otvoreni dan“  .  Mjesto održavanja je mala sala u zgradi Opštine Teslić , Karađorđeva ulica 18, sa početkom u 10:00 časova.Prisutni učesnici ovog događaja će imati priliku da budu detaljnije upoznati o objavljenom  javnom pozivu Opštine Teslić  vezano za predaju prijedloga projekata, način prijavljivanja, kriterijumima i drugim bitnim elementima projekta (ReLOaD) finansiranog od strane Evropske unije a koji realizuje UNDP.

Ovom prilikom će prisutni predstavnici OCD-a imati priliku da izaberu jednog člana evaluacione komisije kao i zamjenika člana za ocjenu pristiglih projekata po javnom pozivu.

Takođe ovom prilikom pozivamo i sve zainteresovane za izbor predstavnika OCD-a da prisustvuju „Otvorenom danu“.

Javni poziv i aplikacioni paket

POZIV ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA

Opština Teslić obavještava sve zainteresovane predstavnike civilnog društva da će se u sali Skupštine opštine Teslić   u  Karađorđevoj ulici br. 1, ll sprat (iznad Biroa za zapošljavanje), dana 11. septembra 2017. godine, sa početkom u 10:00 časova, održati prezentacija i upoznavanje sa  projektom Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD.  Tada će biti predočene na razmatranje sljedeće teme za predstojeći javni poziv organizacijama civilnog društva za dostavu projektnih prijedloga u sklopu projekta ReLOaD:

 1. Zaštita životne sredine
  • Unapređenje energetske efikasnosti i podrška aktivnostima koje doprinose smanjenju zagađenja životne sredine
 1. Socijalna inkluzija
  • Poboljšanje položaja marginalizovanih kategorija stanovništva
  • Promocija i podrška za preduzetništvo marginalizovanih grupa
 1. Mladi
  • Unapređenje volonterizma mlade populacije
 1. Kultura i sport
 • Stvaranje ambijenta za razvoj sporta i rekreativnih aktivnosti
 • Unapređenje sadržaja i raznovrsnosti kulturnih dešavanja

Ovaj projekat ukupne vrijednosti 10 miliona evra je finansiran od strane Evropske unije i implementira ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Pored  Bosne i Hercegovine se realizuje u još 5 država Zapadnog Balkana. Specifični cilj ovog projekta je jačanje partnerstava lokalnih vlasti i civilnog društva na području Zapadnog Balkana.

Opština Teslić je jedna od 10 opština i gradova Bosne i Hercegovine koja je odabrana za provođenje ovog projekta tokom perioda  2017-2020.

Nakon prezentacije projekta i sticanja uvida u sve elemente predstojećeg  javnog poziva Opštine Teslić za organizacije  civilnog društva, obavještavamo vas da će se na istom mjestu predstaviti rezultati socio-ekonomske analize koja se radi u okviru izrade Strategije razvoja opštine Teslić 2018-2023.

Sve dodatne informacije u vezi sa održavanjem prezentacije projekta možete dobiti u prostorijama Opštine Teslić, kancelarija 8A- Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije , ili pozivom na broj  053 411 552.