DELEGACIJA UNDP-a U POSJETI OPŠTINI TESLIĆ

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević sa svojim saradnicima ugostio je danas u svom kabinetu delegaciju Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini na čelu sa Sukhrob Khoshmukhamedovim, zamjenikom rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji UNDP-a i Opštine Teslić koja traje od 2005. godine, a koja je poslednjih nekoliko godina značajno intenzivirana.

Takođe, na sastanku je bilo riječi o projektima koji su u toku, kao i o projektima koje bi Opština Teslić mogla da kandiduje u narednom periodu.

Nakon sastanka delegacija UNDP-a je zajedno sa opštinskom delegacijom obišla objekat Osnovne škole „Vuk Karadžić“ gdje je nedavno završen projekat utopljavanja škole koji su u omjeru pola-pola zajedno finansirali Opština Teslić i UNDP, a zatim i radove na izgradnji fekalne kanalizacije u naselju Barići koji su u toku.

Načelnik Miličević ističe zadovoljstvo saradnjom sa UNDP-om i smatra da su svi projekti koji su realizovani od velikog značaja za stanovništvo opštine Teslić.

„Svi projekti imaju veliku finansijsku vrijednost i obično smo ih radili u omjeru pola-pola. Međutim, mnogo veća važnost tih projekata je jer su oni životni i služe na korištenje stanovnicima opštine Teslić. Radi se o projektima vodovoda u Mladikovinama, vodozahvata u Lug Markoviću, utopljavanje objekata škole u Blatnici, srednjoškolskog centra, Osnovne škole „Vuk Karadžić“, dječijeg vrtića „Palčić“, zatim projekti koji se tiču Start-up biznisa za mlade preduzetnike i niz drugih projekata. Naravno, u današnjem razgovoru smo već razgovarali o budućim projektima koje bi realizovali zajedno sa ljudima iz UNDP-a i nadam se da ćemo i u narednom periodu imati još sličnih projekata koji će služiti za poboljšanje života.“ – rekao je Miličević.

Gospodin Sukhrob Khoshmukhamedov kaže da je u aktuelnom MEG projektu Opština Teslić rangirana među najboljim u BiH po pitanju ispunjavanja dogovorenih indikatora i aktivnosti koje je bilo potrebno ispuniti da bi dobili nepovratna sredstva.

„U sklopu ovog projekta koji se realizuje zajedno sa Opštinom Teslić plan je da otprilike 350 domaćinstava bude pokriveno vodosandbijevanjem i odvodom otpadnih voda. Ono što je bitno napomenuti je da je Opština Teslić morala učestvovati sa 60% vlastitih sredstava kako bi se ovaj projekat ispunio i nama je zaista drago da na osnovu toga što mi damo naša određena bespovratna sredstva, Opština shvati vrijednost ovakvih projekata u smislu poboljšanja života ljudi koji žive ovdje.“ – istakao je gospodin Khoshmukhamedov.

On je takođe naglasio da će se bez ikakve sumnje saradnja sa Opštinom Teslić nastaviti jer je, kako kaže, Opštinska uprava odličana partner UNDP-u.