Apel mještana Putevima RS: ODRŽAVANJE REGIONALNOG PUTA U ČEČAVI I DALJE BEZ POMAKA

Nakon što su prošle godine, početkom decembra mjeseca, poslije bezuspješnih obraćanja nadležnom Javnom preduzeću “Putevi RS” ukazivali na katastrofalno stanje dionice puta Čečava – Teslić, dionice koja povezuje mjesnu zajednicu Čečava sa gradskim središtem opštine Teslić, mještani ponovo ukazuju na loše stanje puta.

Savjet mjesne zajednice obratio se i Opštinkoj upravi Teslić, te je u skladu sa tim prosljeđen zahtjev nadležnom preduzeću za sanaciju oštećenja regionalog puta P-473, na dionici Čečava-Teslić.

Međutim do dana današnjeg odgovor od nadležnog preduzeća nije stigao.

Naime, na toj lokaciji, rijeka Mala Ukrina, potkopala je trasu puta i došlo je do slijeganja i do 30cm. Zbog opterećenja koje stvaraju teški kamioni koji tim putem transportuju oblovinu, slijeganje je svakim danom sve veće.

Ovaj put je pored puta preko Ukrinice jedina relacija koja omogućava nesmetan saobraćaj prema Tesliću.

U slučaju da oštećenja budu zahtijevala zatvaranje puta, mještani ovih sela će biti odsječeni od Teslića, prvenstveno uskraćeni za medicinsku pomoć i prevoz đaka u školu, kao i otežano putovanje na posao.

Opštinska uprava ponovo apeluje na JP “Putevi RS” i nadležno ministarstvo da u što kraćem vremenskom periodu saniraju ovu dionicu, kako ne bi došlo do ugrožavanja stanovnika ovog dijela opštine Teslić i njihovog odsjecanja od ostatka opštine.